28 C
Vinkovci
Srijeda, 19. lipnja 2024.

Vinkovčanka Lucija briše granice projektom ŽIVA

Više od autora

- vl promo-

Lucija Ivšić, na glazbenoj sceni poznatija kao osnivačica i pjevačica benda Punčke, predstavit će novi projekt ŽIVA i album prvijenac u zagrebačkoj Tvornici kulture u petak 29. rujna 2023.

Nakon što se u vrijeme pandemije i lockdowna preselila u Melbourne, Lucija je počela raditi na novom projektu, a istoimeni debitantski album odmak je od prijašnjeg rada koji pokazuje njen rast kao glazbenice i producentice, te novi početak u novoj zemlji. “ŽIVA” broji devet pjesama od kojih je šest pisano dvojezično, a spaja moderan zvuk i elektronsku glazbu zajedno sa zvukovima njezinog rodnog kraja Vinkovaca i slavonske kulture.


Sve pjesme je napisala, snimila i producirala Lucija Ivšić tj. ŽIVA u Melbourneu, a na aranžmanima i editiranju surađuje s Anjom Tkalec, producenticom i glazbenicom koja miksala pjesmu “I Need to Let Go”. Ostale pjesme su miksane u Londonu i Los Angelesu, a mastering potpisuje Elliot James Mulhern iz Chicaga. Album je samoizdan preko Lucijine izdavačke kuće Cereal Booking kojeg je osnovala 2019.godine s ciljem promoviranja, povezivanja, edukacije i potpore mladim i nezavisnim glazbenicima.

Lucija Ivšić ŽIVA je hrvatska multimedijska umjetnica i interdisciplinarna znanstvenica porijeklom iz Vinkovaca, s trenutnom adresom u Melbournu. Ono po čemu je Vinkovce plasirala u Europu je bend Punčke, jedan od prvih all-girl bendova na ovom području kojega je osnovala s 14 godina zajedno sa svojom najboljom prijateljicom Ruby. U periodu od 13 godina, Punčke su postale jedan od najperspektivnijih i uspješnijih bendova na Balkanu, sa 5, kritički hvaljenih službenih izdanja, nominacijom za MTV EMA Award u 2014. godini, i sa više od 400 koncerata globalno, uključujući turneju po Aziji i Maleziji, nekoliko koncerata sa Queens of The Stone Age, i nastupe po svjetski poznatim festivalima poput EXIT-a, InMusic-a i Sziget-a.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno