Ritam kulturizma održan je i ove godine od 15. do 17. svibnja u svom desetom, jubilarnom izdanju, a organizirali su ga studenti Odjela za turizam i komunikacijske znanosti.
Ovaj projekt humanitarnog karaktera nosi naslov “Tri ritma za kraj”, kako bi se naglasila važnost tri dobra djela koja planira ispuniti. Prvo je održana akcija čišćenja južnog podmorja ispred zgrade Sveučilišta u Zadru. U isto vrijeme održana je i humanitarna akcija darivanja krvi u prostorima zgrade starog kampusa Sveučilišta u Zadru u suradnji s Crvenim križem i ronilačkim klubom Roko. Posljednje dobro djelo koje projekt čini je doniranje svih prikupljenih sredstava tijekom projekta Onkološkom odjelu Opće bolnice Zadar za nabavu linearnog akceleratora.

U sklopu projekta održan je i izbor najbolje fotografije koju su studenti mogli prijaviti u sklopu natječaja “Uhvati ritam kulturne baštine”.

Prvo mjesto na natječaju i nagradu od 500 kn je osvojila naša Vinkovčanka Lea Stojanović sa slikom “Didi s Kamešnice”, a opis slike glasi: “Ova fotografija nastala je na radionici Hrvatskog fotosaveza u mjestu Gljev, te se na fotografiji može vidjeti pokladni običaj Didi s Kamešnice. Cijela povorka je živa i ritmična, nema sekunde mira, a sve je popraćeno pjesmom i zvukom zvona koja se nose oko struka. Kao jedna od najneobičnijih i najupečatljivijih stvari ove tradicije, na fotografiji se može vidjeti da muškarci na glavi nose ovčje krzno koje je vrlo teško, ali njima ne predstavlja nikakav problem budući da stalno plešu, trče i skaču kroz kamenite puteve Kamešnice”.

“Prvo mjesto mi znači jako puno i naravno drago mi je da je moja fotografija pobijedila, ali još više od toga, sretna sam što na Sveučilištu u Zadru postoji ovakva prilika gdje se svi mogu prijaviti i kreativno izraziti”, istaknula je ovom prilikom pobjednica Lea Stojanović članica Fotokluba Vinkovci i FKVK Zadar.