Cilj je da Buba bar, kao prvi primjer socijalnog poduzetništva, posluži kao model i drugima u Hrvatskoj
Kroz projekt Buba bara, Bubamara je uspjela pridonijeti donošenju zakonskog rješenja prema kojem osobe s invaliditetom mogu raditi, a da pri tom ne izgube pravo na invalidninu
Udruga osoba s invaliditetom Bubamara Vinkovci, koja djeluje već 35 godina, a okuplja oko 1500 članova s područja cijele Vukovarsko-srijemske županije, provela je niz uspješnih projekata, a nakon gotovo tri godine ustrajnoga nastojanja i rada pred Bubamarcima je napokon i skoro otvaranje njihovoga Buba bara.
Do ideje o otvaranju svoga bara u kojemu bi radili njihovi članovi te tim primjerom potaknuli i druge na zapošljavanje osoba s invaliditetom, Bubamarci su došli tijekom studijskog posjeta Škotskoj gdje su posjetili jednu cafe-slastičarnicu u kojoj su osobe s intelektualnim teškoćama posluživale kolače i kavu. Danas, nakon gotovo tri godine od kako se se upustili u tu avanturu kažu kako projekt Buba bara rade u ime svih članova udruge te u ime svih osoba s invaliditetom u Hrvatskoj, koje žele raditi. Svojim projektom Bubamarci su odlučili pridonijeti promjenama, a sada mogu reći kako su u tome i uspjeli.
Osim reprezentativnog prostora u središtu Vinkovaca, koji će uskoro otvoriti svoja vrata posjetiteljima, kroz projekt Buba bara uspjeli su i u nečemu velikom i značajnom ne samo za svoje članove nego za sve osobe s invaliditetom u Hrvatskoj. Uspjeli su, naime, pridonijeti donošenju zakonskog rješenja prema kojemu osobe s invaliditetom mogu raditi, a da pri tom ne izgube pravo na invalidninu, a cilj im je da Buba bar, kao prvi primjer socijalnog poduzetništva, posluži kao model i drugima u Hrvatskoj.
Administrativne začkoljice bile su brojne pa se cijela priča protegla na gotovo tri godine
Vinkovački Buba bar, inače, zaposlit će desetak osoba s invaliditetom, mahom s Downovim sindromom. Radit će cjelodnevno, a uz kafeteriju i kuglanu u dogledno vrijeme u planu je i proširenje sadržaja. Prostor je, poznato je, bio zahtjevan u smislu ulaganja te su se, kako ističe predsjednik udruge Tomislav Velić, snalazili kroz projekte, donacije, ali i puno volonterskog rada, a sve u suradnji i uz financijsku pomoć Grada Vinkovaca. Ukupno u uređenje prostora u središtu grada uloženo je 6-7 milijuna kuna. Pri tome administrativne začkoljice bile su brojne pa se cijela priča i protegla na gotovo tri godine, a i sada treba riješiti još neku “papirologiju” kako bi mogli početi s radom. A skori početak rada u Bubamari očekuju s velikim nestrpljenjem i uz želju da se svi gosti u njihovom Buba baru osjećaju ugodno i, naravno, da gostiju bude što više.