24 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 15. srpnja 2024.

Vinkovci će postati Rimkovci oživljavajući povijest starog Rima

Više od autora

- vl promo-

Raspored ovogodišnjih Rimskih dana nešto je drukčiji pa je tako ključni program koji je prijašnjih godina bio subotom, prebačen na večeras. „Različite radionice protezat će se cijeloga vikenda, a vrhunac će biti, uz generalnu probu, večernji program danas u 20 sati, nakon čega slijedi koncert grupe Fluentes”, najavila je direktorica Turističke zajednice grada Vinkovaca Martina Matković.

Nadalje, u subotu će tijekom cijeloga dana biti različite radionice koje će početi od 10 sati, a navečer će biti organizirano gledanje nogometne utakmice Španjolska-Hrvatska. Nakon toga, najavljuje Matković, bit će program pod nazivom Carev party i koncert Subkulture. Nedjelja je, kaže, ponovno rezervirana uglavnom za djecu i to različite radionice koje su njima prilagođene. „Ono što nam je novo i malo drukčije ove godine je Rimski vrtić uz Društvo naša djeca Vinkovci. Također, bit će tu ljubavna savjetnica, mogućnost fotografiranja, ali i Ogledalo rimskog vremena”, ističe.

Ovo je već 11. put održavanja Rimskih dana pa im je stoga i organizacija s godinama postala jednostavnija. „Uvijek je izazov organizirati ovakvu manifestaciju, jer želimo udovoljiti mogućnostima i potrebama naših korisnika, ali i pružatelja usluga. Oni koji će pripremiti različite radionice, programe, ali i posjetitelje Rimskih dana, kako bi oni bili zadovoljni s terminima i mogućnostima koje su tu”, pojasnila je i zahvalila svima koji na bilo koji način sudjeluju u organizaciji ove manifestacije.

„Dolaze nam gosti iz Italije, naravno i naši, već tradicionalni sudionici, gladijatori iz Pule. Prošle su godine bile jako zanimljive bubnjarice iz Italije, u afričkom stilu koje su ponovno s nama, tako da zaista velik je broj sudionika koji su ova tri dana tu”, istaknula je.

Hrvoje Vulić, ravnatelj Gradskog muzeja Vinkovci kazao je kako mu je kao arheologu i jednom od organizatora Rimskih dana vrlo teško reći što bi izdvojio kao najzanimljiviji dio ovogodišnjeg bogatog programa. „Kao i svake godine najatraktivniji dio programa je središnja svečanost kojoj prethodi mimohod, a koja uključuje borbe gladijatora i prikaz povijesnih događanja, ali nikako ne treba zanemariti ni radionice, sajam i gastro ponudu”, prokomentirao je Vulić.

„Kako ne bih ništa izostavio moram reći da mi je sve zanimljivo i da upravo iz tog razloga pozivam sve da dođu sva tri dana jer svaki dan možete otkriti nešto novo ili ponovo probati ono što ste vidjeli dan ranije ako vam se svidjelo”, stoji poziv za vikend u Rimkovce.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno