19 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.

Vinkovci će za vikend ugostiti 28. ekipno Prvenstvo Hrvatske u pikadu

Više od autora

- vl promo-

Vinkovci će nadolazećeg vikenda biti domaćin 28. ekipnog Prvenstva Hrvatske u elektroničkom pikadu, pa će se tako u našem gradu sutra i prekosutra okupiti ukupno 89 ekipa, odnosno između 600 i 700 igrača iz cijele Hrvatske. Igrat će se na ukupno 64 aparata.

Pikado savez Vukovarsko-srijemske županije već je 15 godina član Hrvatskog pikado saveza, a samim time su izrazili spremnost organizirati jedan ovako veliki događaj. Prvotna ideja bila je da natjecanje bude održano u Vukovaru, no tamo nije došlo do konačnog dogovora. Potom je pristigla ponuda Grada Vinkovaca, u suradnji sa Županijskim savezom sportova, a strelice će se tijekom trajanja natjecanja, kako je dogovoreno, bacati u dvorani Lenije.

FOTO: Pikado savez Vukovarsko-srijemske županije
FOTO: Hrvatski pikado savez

„Na natjecanju će biti tri muške kategorije, kao i jedna kategorija dama. U svakoj od njih planirano je smjestiti po 24 ekipe, najprije ide grupna faza, a svaka će skupina imati po tri ekipe. Po dvije najbolje ekipe iz svake grupe proći će u fazu na ispadanje”, istaknuo je Zvonko Antunović, tajnik Pikado saveza Vukovarsko-srijemske županije.

Uvertira pred početak Prvenstva Hrvatske je u petak od 19 sati za sve zainteresirane građane u dvorani Lenije. 


Igrači iz svih dijelova Lijepe Naše bit će boravit će u hotelima i ostalim smještajnim kapacitetima diljem Vukovarsko-srijemske županije.

„Dvorana je sama po sebi odlična, prostor je velik, neće biti problema za raspored aparata. Imaju dvije tribine koje se izvlače, prostor oko dvorane je odličan za ugostiteljski sadržaj kojeg ćemo isto imati”, dodaje Antunović.

Veliki je ovo sportski događaj za Vinkovce, naš će grad ugostiti najbolje što nam trenutno pikado može prirediti u Hrvatskoj, a moguće je kako će privući interes još većeg broja ljudi nakon što se prvenstvo završi.

FOTO: Pikado savez Vukovarsko-srijemske županije

„Pozvao bih prvenstveno Vinkovčane da isprate ovaj događaj, žao mi je samo što neće biti niti jedna domaća ekipa iz grada. Dođite i vidite kako sve to skupa funkcionira, a oni koji dođu, poprilično sam siguran kako će im se sve ovo svidjeti”, zaključio je Zvonko Antunović.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno