- Tekst se nastavlja ispod oglasa -

Jučer je u Hotelu Slavonija svečano otvoreno Prvenstvo Hrvatske u šahu za juniorke i juniore do 17 i 19 godina, a održava se u organizaciji Hrvatskog šahovskog saveza i Šahovskog kluba Vinkovci. Natjecanje je otvorio Roman Tomašić, predsjednik Hrvatskog šahovskog saveza, a nakon uvodnih riječi natjecatelji su započeli prvo kolo. Vinkovci su po treći put domaćini ovog natjecanja, a prema riječima Tomašića, itekako zaslužuju domaćinstvo jer je svaki put odlična organizacija i natjecatelji mogu biti sigurni da će sve funkcionirati kako treba.

Prvenstvo se igra u četiri konkurencije do 17 i 19 godina, posebno za juniore i posebno za juniorke. Traje sedam dana, a najbolji na ovom natjecanju stječu pravo da sudjeluju na europskim i svjetskim prvenstvima. Ove godine Svjetsko prvenstvo je u Španjolskoj, a Europsko prvenstvo u Latviji.

U kategoriji juniora do 17 godina natječe se 36 natjecatelja, kod juniora do 19 godina 16 natjecatelja, u kategoriji juniorki do 17 godina 13 natjecatelja i kod juniorki do 19 godina natječe se 5 natjecateljica. Na natjecanju sudjeluje i nekoliko Vinkovčana – u kategoriji juniorki do 17 godina natječe se Ivana Maroslavac, a u kategoriji juniora do 17 godina Lovro Banović, Stjepan Dabić, Petar Mijaković i Ivan Neferanović