Na nedavno održanom Prvenstvu Hrvatske u zaprežnom sportu Konjički klub “Maestoso” Vinkovci sudjelovao je s tri predstavnika, a na veliku radost i ponos svih u klubu David Sušac u dvopregu i Ivan Nikolić u jednopregu postali su viceprvaci, svaki u svojoj kategoriji.

Treći predstavnik Maestosoa Danko Drobnjak nažalost je eliminiran zbog pogreške u putanji maratonske utakmice pa je time ispao iz ukupnog poretka. “Prvog dana turnira, na rasporedu je bila utakmica dresure, gdje je Ivan Nikolić u jednopregu, sa suvozačem Tihomirom Rajkovićem, osvojio četvrto mjesto, kao i David Sušac u dvopregu sa suvozačem Stjepanom Drmićem. Budući da se usporedno s Prvenstvom Hrvatske odvijao i međunarodni kvalifikacijski turnir, David Sušac je participirao i na njemu, s tim da se nije morao boriti za normu za svjetsko prvenstvo budući da ju je već u potpunosti ispunio na turniru u mađarskom Melykutu, početkom lipnja. U subotu, drugoga dana natjecanja u maratonskoj utakmici naši vozači zauzeli su prvo(Ivan Nikolić) i treće mjesto(David Sušac). Vozilo se kroz sedam čvrstih prepreka od kojih je jedna sadržavala vodeni dio. Završnom utakmicom u vožnji preciznosti dobiven je konačni poredak na Prvenstvu. Na veliku čast i ponos naš član Ivan Nikolić postao je državni viceprvak u vožnji jednoprega, a David Sušac viceprvak u vožnji dvoprega. Uz Prvenstvo Hrvatske rezultati našeg Davida bodovani su i za Međunarodni kvalifikacijski CAI 2 konjički turnir, te je na njemu postigao odlično peto mjesto”, ističe predsjednik kluba Danko Drobnjak.

Napominje i da će vrijeme koje slijedi vozači posvetiti daljnjim pripremama i nastupima na domaćim natjecanjima i kolima Croatia kupa u Đakovu, Starim Perkovcima, Županji, Rušćici i Strizivojni. David Sušac očekuje i poziv u zaprežnu reprezentaciju Hrvatske, a koja treba nastupiti na najelitnijem zaprežnom natjecanju dvoprega, Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj, što bi bilo prvi puta u povijesti da netko tko predstavlja konjički klub iz Vinkovaca nastupi na ovoj razini.