11 C
Vinkovci
Nedjelja, 25. rujna 2022.

Vinkovci među gradovima s najvećim povećanjem izdvajanja za stipendije

Više od autora

- vl promo-


Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Prema posljednjoj analizi proračunskih izdvajanja portala Gradonačelnik.hr, čak trećina gradova u 2019. godini povećala je proračunska izdvajanja za stipendije za preko 30 posto, njih 15 za više od 100 posto, a šest gradova i za preko 200 posto. Među top pet gradova po najvećem povećanju s gotovo pola milijuna kuna više nego u 2018., je i Grad Vinkovci.

Vinkovci su u 2019. za stipendije izdvojili 1,5 milijun kuna, a s trendom povećanja nastavljaju i dalje jer su prošle godine uveli i učeničke stipendije. Studenti tako primaju po 700 kuna, a učenici po 300 kuna mjesečno, navodi portal.

„Uručili smo rekordnih 321 Ugovor o stipendiranju vrijednosti gotovo 2,3 milijuna kuna. Svi oni koji su udovoljavali uvjetima i koji su bili vrijedni i marljivi dobili su stipendije Grada, a želja nam je stvoriti jednake uvjete i  jednake mogućnosti školovanja svakom djetetu i svakoj mladoj osobi. Imamo zadaću omogućiti im i osigurati zaposlenje i ostanak u našem gradu po završetku školovanja, kako bi  svojim znanjem pridonijeli razvitku i napretku grada. Mladi su naša budućnost, to su ljudi koji bi sutra trebali nositi Vinkovce, donositi dobre ideje, raditi na promociji, na unaprjeđenju našega grada i smatram da je ovo jedna sigurna investicija koja će nam se svima sigurno u budućnosti isplatiti“, rekao je gradonačelnik Ivan Bosančić.

Vinkovci su i jedan od rijetkih gradova koji izvrsnost učenika osnovnih i srednjih škola te njihovih mentora posebno nagrađuje i novčanim nagradama za postignuta prva tri mjesta na državnim i međunarodnim natjecanjima, kao i sudjelovanje na istima. Osim toga, Vinkovci su i među gradovima koji su najviše izdvojili za pomoć učenicima i roditeljima na početku školske godine.

Na početku ove školske godine osigurali su čak 1,85 milijun kuna za osnovnoškolce i 350 tisuća kuna za srednjoškolce. Prvašići su dobili po 1.000 kuna, a učenici ostalih razreda osnovne škole po 500 kuna i to u vaučerima koje su mogli realizirati u knjižarama na području Grada Vinkovaca. Po 1.000 kuna su za nabavku školskih potrepština dobili i učenici prvih razreda srednje škole, a novac je uplaćen na račune roditelja.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno