8 C
Vinkovci
Nedjelja, 21. travnja 2024.

Vinkovci: Nekoliko novozaraženih povezuje se s krizmom i prvom pričesti

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Stožer civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije danas je izvijestio o osam novih pozitivnih osoba na COVID-19, sedam iz Vinkovaca i jednoj iz Bošnjaka.
Od sedam zaraženih osoba s područja Vinkovaca, pet s područja grada i dvije iz prigradskog naselja Mirkovci, tri osobe za sada se mogu široko povezati s krizmom i prvom pričesti u župama Sv. Ćirila i Metoda u Radićevom bloku i Blaženoga Alojzija Stepinca u Mirkovcima.
U crkvi Sv. Ćirila i Metoda u Radićevom bloku u subotu, 19. rujna, sakrament svete potvrde primili su krizmanici župe Sv. Ćirila i Metoda i župe Blaženoga Alojzija Stepinca s Filijalom Mala Bosna, a u nedjelju, 20. rujna, u župnim crkvama i u filijalnoj crkvi održan je obred prve pričesti.
“Imamo nekoliko oboljelih koji se mogu široko povezati s događanjima u ove dvije župe odnosno povezati s pripremom u danima koji su prethodili krizmi i prvoj pričesti jer su se kod nekih osoba simptomi pojavili prije same krizme i prve pričesti, ili povezati sa samim tim obredima. Pratimo situaciju i vidjet ćemo što će se događati u sljedećim danima, a za sve one koji su nazočili ovim događanjima preporuka je da svakako obrate pozornost na svoje zdravstveno stanje”, ističe dr. Kata Krešić, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Vukoarsko-srijemske županije.
Kako nam je rekao Ivan Kubiček, tajnik Stožera civilne zaštite VSŽ ovih dana, zajedno s epidemiolozima, pojačano će pratiti i analizirati situaciju. “Situacija u Vukovarsko-srijemskoj županiji trenutačno je stabilna, a Županijski stožer analizira svako jutro podatke koje dobije od Zavoda za javno zdravstvo VSŽ. S obzirom da smo imali veći broj krizmi i prvih pričesti i Vinkovačke jeseni, sve nove podatke i broj oboljelih osoba ćemo detaljno analizirati, a o stanju koje bude u županiji obavijestit ćemo javnost”, ističe Ivan Kubiček.
Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba u Vukovarsko-srijemskoj županiji je 763. Oporavilo se 687 osoba. Preminulo je 15 osoba. Trenutno hospitlizirano je 7 osoba. Testirane su ukupno 10.963 osobe.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno