3 C
Vinkovci
Utorak, 29. studenoga 2022.

Vinkovci: Počelo asfaltiranje prilazne ceste za nadvožnjak Borinci

Više od autora

- vl promo-


Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

U okviru kapitalnog projekta Izgradnja nadvožnjaka Duga ulica – Borinačka ulica i prilazne prometnice u gradu Vinkovcima, danas je počelo asfaltiranje dijela prilazne ceste, koji se nalazi izvan naselja Borinci. Radovi na izgradnji nadvožnjaka i prilazne ceste, u projektu vrijednom 72 milijuna kuna, financiranom iz Kohezijskog fonda, počeli su u listopadu prošle godine.
„Kada govorimo o prilaznoj cesti koja je sastavni dio ovoga projekta od početka radova do sada, izmještene su instalacije vodovoda i plinovoda, a potom je izveden i projekt aglomeracije. Nama je još preostalo riješiti instalacije i oborinsku odvodnju buduće prometnice u dijelu gdje je naselje, a istodobno danas se krenulo s asfaltiranjem dijela izvan naselja, koji je bio makadam. Kada završe svi pripremni radovi slijedi i novi asfalt na dijelu ceste u naselju, a u konačnici imat ćemo novu prometnicu u punom profilu s pješačkom i biciklističkom stazom kroz naselje do nadvožnjaka”, ističe Krunoslav Celić iz Gradske uprave, voditelj projekta Izgradnja nadvožnjaka Duga ulica – Borinačka ulica i prilazne prometnice u gradu Vinkovcima.
Radilište je danas posjetio i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić, koji je izrazio zadovoljstvo tijekom radova i na prilaznoj cesti i na samom nadvožnjaku, koji imaju svoj kontinuitet, a iz tvrtke „Poduzeće za ceste” iz Slavonskog Broda, koja je izvođač radova, uvjeravaju kako će krajnji rok za završetak projekta, za čiju su realizaciju predviđena 24 mjeseca, biti ispoštivan.
Zanimljivo je za spomenuti i to da se na jednom malom dijelu jednog gradskog naselja u ovom trenutku radi na tri velika projekta. „Možemo čak reći četiri velika projekta, ako razdvojimo nadvožnjak i cestu, a uz njih tu su aglomeracija, projekt čiji je nositelj Vinkovački vodovod i kanalizacija te projekt HEP-a koji radi novu mrežu i trafostanicu Borinci sa spojem na trafostanicu 5 – Jarmina. U tom je sve skupa i složenije, a nešto slično vjerojatno se u ovom trenutku nigdje dalje ne bi moglo naći”, ističe Krunoslav Celić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno