28 C
Vinkovci
Srijeda, 19. lipnja 2024.

Vinkovci spremni za zimske uvjete

Više od autora

- vl promo-

Gradske službe spremno dočekuju zimski period, osigurane su dovoljne količine soli i radnih strojeva, a u pripremi su i „pojačanja“ ukoliko bude potrebno. U gradskom Upravnom odjelu komunalnog gospodarstva i uređenja grada odradili su i posljednje dogovore te se može reći kako su službe u punoj pripravnosti od 15. studenog ove do 15. ožujka sljedeće godine.

Grad Vinkovci odgovoran je za održavanje preko 160 kilometara cesta i pješačkih staza, a program održavanja provodi Cestorad koji raspolaže s trima kamionima s ralicom i posipačem i jednim specijaliziranim vozilom za čišćenje snijega.

Pročelnik UO komunalnog gospodarstva i uređenja grada Marko Dujmić ističe kako je u poslovnom krugu Cestorada na Zalužju uskladišteno 70 tona soli, 30 tona više u odnosu na prošlu godinu, što bi trebalo biti i više nego dovoljno za cijelu sezonu. Ukoliko oborine budu izraženije, dodaje, angažirat će dodatne strojeve, odnosno nabaviti dodatnu količinu soli.


„Gradske službe su spremne i eventualne obilnije padaline nas neće iznenaditi, ali moram i ovim putem zamoliti građane da budu odgovorni, imaju razumijevanja prema pješacima te očiste staze ispred svojih stambenih i poslovnih objekata. Poseban apel ide vlasnicima osobnih vozila koje molimo da ista ne parkiraju na prometnicama jer tako otežavaju prolazak ralicama i sprječavaju brze intervencije. Moram još jednom naglasiti i kako, s obzirom na veličinu cestovne mreže i broj angažiranih strojeva, ne interveniramo istovremeno u svim ulicama već po utvrđenom redoslijedu koji je određen s obzirom na važnost prometnica. Strojevi na ulicu izlaze odmah po nastanku poledice ili snježnog pokrivača, a čišćenje će se izvršiti u roku od četiri do šest sati nakon prestanka oborina“, objašnjava Dujmić.

Inače, Grad Vinkovci osim održavanja nerazvrstanih cesta zadužen je i za održavanje pješačkih staza, za što je spremno pet tona soli i sva potrebna mehanizacija, a o čemu brinu djelatnici tvrtke Nevkoš.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno