Do subote, 30. studenog 2019. u svim stanicama za redoviti tehnički pregled na području Republike Hrvatske provodi se preventivno-sigurnosna akcija “Dani tehničke ispravnosti vozila”.

Naglasak je na pružanju savjetodavne i tehničke pomoći stručnog osoblja stanica za tehnički pregled vozila, te poticanje vozača na potrebu korištenja tehničkih ispravnih vozila za sigurno sudjelovanje u prometu, odnosno izbjegavanja prometnih nesreća uvjetovanih tehničkom neispravnošću vozila.

Pregled vozila besplatan je za sve vlasnike vozila koji izvanredno dođu na tehnički pregled. Napominjemo da besplatni pregled vozila u sklopu ove akcije ne zamjenjuje redoviti tehnički pregled vozila radi produljenja valjanosti prometne dozvole ili obavljanja registracije, te se u takvim slučajevima pregled naplaćuje sukladno valjanoj odluci o visini naknade.

I u Stanici za redovni tehnički pregled vozila u Vinkovcima do subote, 30. studenog, provodi se preventivno-sigurnosna akcija nadzora tehničke ispravnosti vozila pod nazivom “Dani tehničke ispravnosti vozila 2019”. Kako nam je rekao Ivan Hodak, voditelj Stanice do četvrtka je 169 vlasnika dovezlo svoje limene ljubice na preventivni pregled. Jednog od njih, a riječ je o Ljubi Mijatoviću iz Vinkovaca zatekli smo i mi kada smo posjetili vinkovačku stanicu da vidimo kakav je odaziv akciji. Ljubo nam je rako kako redovno održava svoje vozilo, ali nije loše da ga se još jednom pregleda, jer vozilo je uz vozača i cestu, važno za sigurnost, kako njega tako i drugih sudionika u prometu.

Iz Stanice za redovni tehnički pregled vozila Vinkovci pozivaju sve zainteresirane vlasnike vozila da im se jave, a oni će im tijekom trajanja akcije, omogućiti besplatnu kontrolu tehničke ispravnosti vozila u radnom vremenu stanice od 7,00 do 19,30 sati. Ivan Hodak ističe kako se preventivni pregledi ne završavaju ovom akcijom te naglašava kako se tijekom cijele godine, ali u dogovoru s djelatnicima, naravno ukoliko nisu zauzeti redovnim tehničkim pregledima, može obaviti preventivni tehnički pregled.