21 C
Vinkovci
Srijeda, 17. kolovoza 2022.

Vinkovci: U dijelu Mirkovaca završeni radovi na poboljšanju vodnokomunalne infrastrukture

Više od autora

- vl promo-

Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Radovi na projektu “Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Vinkovci, Otok, Ivankovo i Cerna“, kojim se stanovnici na tom području, ali i oni u općinama Privlaka i Andrijaševci, spajaju na mrežu javne odvodnje, počeli su u veljači 2019. godine. Početak radova svečano je obilježen u Vinkovcima, a od tada do danas radovi na području grada ne gube na intenzitetu.
Kako to izgleda u prigradskom naselju Mirkovci danas su predstavili gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić sa suradnicima, koji su u pratnji domaćina, predstavnika MO Mirkovci posjetili dio naselja u kojima je ovaj posao doveden do kraja, a riječ je o ulicama Ive Lole Ribara i Strmoj.
“Aglomeracija je krenula gotovo u svim dijelovima grada, a evo ovaj dio Mirkovaca jedan je od prvih koji je dobio svoje konačne obrise i gdje se vidi kako će to izgledati u svim ulicama. Zato nam je drago da smo ovdje i vidimo novi asfalt, a što znači da je cijeli posao završen. Ovdje se dobro vidi koji je to značaj europskih sredstava i kako se u relativno kratkom vremenu može riješiti problem i zatvoriti cijela priča na najbolji mogući način. Puno ulica u gradu obuhvaćeno je ovim projektom, a važno nam je ovdje pokazati kako bi to u konačnici svuda trebalo izgledati”, istaknuo je gradonačelnik Ivan Bosančić.
Dio je to, kazao je, programa aktualne gradske vlasti koji je definiran na početku mandata s ciljem da svi dijelovi grada dobiju istu kvalitetu života.
“Tako smo ovdje radili dječja igrališta, dograđena je i obnavlja se škola, kanalizacija i cesta radit će se i na drugoj strani naselja, a bit će i drugih radova ovisno o potrebama. Isto vrijedi i za Novo Selo i Slaviju i cilj nam je da u određenom razdoblju svi dostignu određeni standard jer važno je da se svi osjećaju kao ravnopravni građani i to sam od početka isticao”, kazao je Ivan Bosančić.

Zadovoljstvo radovima na aglomeraciji u Mirkovcima i onim što oni znače za kvalitetu života u tom dijelu Vinkovaca izrazila je i predsjednica Vijeća Mjesnog odbora Marija Purić.
“Radovi napreduju prema planu, a ovim projektom kvaliteta života u Mirkovcima sigurno je podignuta na jednu malo višu razinu i idemo sve dalje. U ime Mjesnog odbora zahvalila bih gradonačelniku, Gradu, Vinkovačkom vodovodu i kanalizaciji i svim službama koje su pratile ovaj dio radova, a na red će doći i drugi, samo se moraju malo strpjeti”, istaknula je Marija Purić.
Podsjetimo, u okviru projekta “Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Vinkovci, Otok, Ivankovo i Cerna“ vrijednog 384 milijuna kuna, na području aglomeracije Vinkovci ( Vinkovci, Mirkovci, Andrijaševci i Rokovci), predviđeni su: izgradnja 51.009 m sekundarne mreže, 11.330 m transportnih cjevovoda, 18 crpnih stanica, 4 kišna preljeva i 3 kišna preljevna spremnika, rekonstrukcija postojeće sekundarne mreže duljine 11.555 m i 10 crpnih stanica, pripreme za priključke u ukupnoj dužini od 26.630 metara na 2.663 pojedinačne lokacije te povećanje pročišćavanja UPOV-a Jošine s II. na III. stupanj.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno