Vinkovci: Ambulanta za pregled bolesnika pod sumnjom na zarazu koronavirusom u zgradi MO Mala Bosna

0
7960

Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić i ravnatelj Doma zdravlja Vinkovci Petar Kulić, sa suradnicima, danas su posjetili Mjesni odbor Mala Bosna kako bi se upoznali s tijekom prenamjene prostora zgrade ovog mjesnog odbora u izdvojenu ordinaciju za pregled bolesnika pod sumnjom na zaraženost korona virusom.

“Danas smo ovdje da bi vidjeli kako teku pripreme u prostoru Mjesnog odbora Mala Bosna gdje će naš Dom zdravlja, u suradnji sa Stožerom civilne zaštite, organizirati prijamnu ambulantu, koja će raditi 24 sata i imat će svoj broj telefona te će se moći javiti svi oni koji sumnjaju na zarazu koronavirusom te ih molimo da tako i postupaju. S ovim pokazujemo da smo spremni na sve situacije i da želimo stvoriti maksimalno sigurne uvjete za sve naše građane. Ja ću i sada i svaki put apelirati da se pridržavamo preporučenih mjera jer to je jedino što nas u ovom trenutku može držati što dalje od virusa. Sreća je naša što mi još uvijek nemamo zaraženih i treba pokušati sve što možemo da se zadrži ovo stanje i da ih nemamo ni u budućem vremenu” istaknuo je Ivan Bosančić.

Grad, kazao je Bosančić, građanima stoji na raspolaganju u svakom trenutku, službe su organizirane, objavljeni su brojevi telefona na koje građani mogu dobiti Gradsku upravu, a od danas aktiviran je i Stožer civilne zaštite Grada Vinkovaca.

U rad ambulante za pregled bolesnika pod sumnjom na zaraženost koronavirusom, istaknuo je Petar Kulić bit će uključeni svi liječnici obiteljske medicine.

“Riječ o dežurnoj ambulanti od 0 do 24 sata u čiji su rad uključeni svi doktori obiteljske medicine za koje je već napravljen raspored. Trenutačno prilagođavamo ovaj prostor za potrebe naših pacijenata, a radit će se isključivo o ljudima za koje postoji velika sumnja da su zaraženi s koronavirusom kako bi ih ovdje primili uz određeni protokol. Sve što treba znati kako bi se uopće došlo do ove ambulante bit će napisano na web stranicama Doma zdravlja i Grada Vinkovaca, kao i na ovoj zgradi”, istaknuo Je Petar Kulić

Kako je istaknuto, za sve one koji prema određenim simptomima posumnjaju u zarazu koronavirusom, prvi kontakt s ambulantom je isključivo telefonom. Od sutra, kada se očekuje da će ambulanta biti u funkciji, na raspolaganju će im biti broj 0800 8008.

Inače, objekt MO Mala Bosna odabran je zato što je blizu bolnice i udovoljava kriteriju da to bude zaseban prostor s posebnim ulazom te je zaključeno kako je to najbolje rješenje kako bi se potencijalno zaraženu osobu dovelo što prije tamo gdje se treba liječiti.

“Ovo je problem svih nas i ja pozivam na zajedništvo, da ljudi shvate ozbiljnost situacije i da napravimo sve što je moguće kako bi imali što manje zaraženih. Naša je sreća što u ovom trenutku nemamo zaraženih osoba u našem prostoru, a sve ovo što radimo, radimo zato da ne dođe do velikog širenja bolesti”, istaknuo je Petar Kulić.