16 C
Vinkovci
Nedjelja, 25. rujna 2022.

Vinkovcima osigurano 14.999.999,96 kuna za nove solo poluniskopodne autobuse

Više od autora

- vl promo-Danas je predstavljen projekt obnove voznog parka vinkovačkog prijevozničkog poduzeća Polet.

Ukupna vrijednost projekta je 14.999.999,96 kuna, a sufinancirana je sredstvima iz Kohezijskog fonda i državnog proračuna u iznosu od 11.999.999,97 kuna. Također, ovo je prvi Poletov projekt koji je sufinanciran sredstvima EU, a ostvaren je uz podršku Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Polet je među prvim prihvatljivim prijaviteljima u Hrvatskoj koji je potpisao ovaj značajni ugovor.

Predstavljanju su nazočili kao domaćin direktor Poleta d.o.o. Vinkovci Mijat Kurtušić, gradonačelnik grada Vinkovaca Ivan Bosančić, Iva Fistonić voditelj Službe u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, Dragan Jelić, zamjenik ministrice za regionalni razvoj i fondove Europske unije, predstavnici županije, Grada Vinkovaca, te gradske razvojne agencije VIA.

Projekt, čija je realizacija započela krajem 2017., nastoji poboljšati usluge i uvjete putovanja prijevoznika te vratiti građane u autobuse. Novi vozni park predviđa nabavku 7 novih vozila koja će značajno povećati kvalitetu i brzinu prijevoza. Polet kao pružatelj usluge javnog prijevoza, također želi ovim projektom omogućiti lakši prijevoz osoba s invaliditetom, djece u kolicima, invalida i starijih osoba.

Postupak nabave je u pripremi, a iz Poleta ističu veliko zadovoljstvo što se krenulo u realizaciju ovog značajnog projekta.

Ovim projektom želi se potaknuti građane na korištenje javnog prijevoza, povećati mobilnost građana i osigurati održiv javni gradski prijevoz, a k tome i izravno utjecati na smanjenje preopterećenosti prometnica. Poticanjem promjene vrste prijevoza, značajno se utječe na smanjenje emisije ugljikovog dioksida i negativnog utjecaja stakleničkih plinova na okoliš.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno