18 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 27. svibnja 2024.

Vinski grad po drugi puta na Vinkovačkim jesenima

Više od autora

- vl promo-

Druge godine za redom, posjetiteljima 53. Vinkovačkih jeseni, svoja će vrata otvoriti i Vinski grad.

Idejni začetnik ove vinske priče je Saša Šipranec koji je zajedno s uhodanom ekipom po prvi puta organizirao Vinski grad tijekom Špancirfesta u Varaždinu. Četiri godine nakon, i dalje su rado viđeni izlagači na spomenutom festivalu, a cilj im je bio stvoriti prostor za publiku koja prije svega voli uživati u dobrome vinu, ali i u mirnijoj atmosferi te za sve one koji nisu raspoloženi za velike gužve. Špiranec i ekipa stvorili su kutak u kojem se ljudi mogu doista opustiti uz pijuckanje vina.

Prošle je godine Vinski grad pozvan da svoj program predstavi u Vinkovcima u želji organizatora da ovakvim doista jedinstvenim programom obogate Vinkovačke jeseni.

U početku je publici Vinski grad djelovao neobično, prisjeća se voditeljica projekta Elvira Belović, s obzirom na to da sličan festival ne postoji u Slavoniji. Do svog drugog vikenda u Vinkovcima, Vinski je grad zaživio u punom sjaju.

Vidjelo se, posebice dugog vikenda održavanja, da je interes za uživanjem u vrhunskim i kvalitetnim vinima odličan. Želimo promovirati i poboljšati hrvatsku vinsku scenu, upoznati ljude s vinima, sa svim mogućim stilovima, regijama i sortama koje postoje u Hrvatskoj. Doista smo sretni što je publika prihvatila tu ideju“, rekla je Belović.


U Vinskom gradu predstavlja se 15-tak vinara iz cijele Hrvatske te zemalja regije. Prošle su se godine Vinkovčanima predstavila vina Mađarske, a ove će imati priliku kušati neka od najboljih slovenskih vina. Svaki vinar izlaže ponudu u svojoj kućici koju toči na čaše ili prodaje u boci.

Posjetitelji će i ove godine imati priliku kaucirati čašu u iznosu od 30 kuna, a koji se vraća nakon povratka iste. Također je važno za napomenuti da se proizvodi mogu kupiti isključivo kuponima koje posjetitelji mogu nabaviti na blagajni Vinskog grada. Vrijednost kupona jednaka je plaćenoj kunskoj protuvrijednosti te se mogu iskoriti na svim kućicama.

Novitet ove godine je kućica rezervirana samo za paletu proizvoda Zlatna rakija i Zlatni pelin, a za hranu je odgovoran Cheese bar iz Zagreba. Također, u kućici Vina Croatia Vina Mosaica predstavit će se vinari cijele Hrvatske uz svakodnevne edukativne degustacije za one koji žele doznati nešto više o vinima ili kušati nešto što nije u standardnoj ponudi Vinskog grada.

Vinski će se grad ove godine u Vinkovcima zadržati nešto kraće, negoli prethodne, a svi zainteresirani mogu ga obići od 12. do 16. rujna.

Svake pohvale idu izlagačima, koji su unatoč razdoblju berbe pronašli vremena da obogate program 53. Vinkovačkih jeseni.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno