9 C
Vinkovci
Utorak, 4. listopada 2022.

Viola Davis prvo je ime kriminalističkog trilera Udovice

Više od autora

- vl promo-f_viola-davis_udovice_ST

Prema pisanju portala Variety, američka filmska, pozorišna i TV glumica Viola Davis prvo je ime kriminalističkog trilera ‘Widows’ kojeg će režirati Steve McQueen. Ovaj triler će biti baziran na istoimenoj britanskoj TV seriji koja se emitirala od 1983. do 1985. godine. Pratila je kriminalce koji su ubijeni tokom neuspjelog pokušaja pljačke. Iza njih su ostale njihove udovice koje su, pod pritiskom policije i njihovih rivala, morale dovršiti posao i raščistiti situaciju. U glavnim ulogama su se pojavljivale Ann Mitchell, Fiona Hendley, Maureen O´Farrell i  Eva Mottley.

Na scenariju filma rade McQueen i scenaristica i spisateljica Gillian Flynn. Za produkciju su zaduženi McQueen, Iain Canning i Emile Sherman. Ovo će biti prvi McQueenov film nakon ostvarenja ’12 godina ropstva’ (2013) za kojeg je nagrađen Oscarom. U posljednje vrijeme je radio na HBO seriji ‘Codes of Conduct’ koju je napustio kako bi se u potpunosti posvetio radu na filmu ‘Widows’. Jednu od četiri udovice trebala je glumiti Jennifer Lawrence koja je zbog neslaganja sa filmskom ekipom odustala od uloge.

Davisova tokom cjelokupne glumačke karijere uspješno balansira između filmskih i uloga u TV serijama. Pojavljivala se u epizodama serija NYPD Blue, Law & Order i C.S.I., a trenutno se pojavljuje u ABC-evoj seriji How to Get Away With Murder. Kao Amanda Waller se pojavila u filmu Suicide Squad, a od 25. prosinca ćemo je moći gledati u filmu ‘Fences’ kojeg režira Denzel Washington. [Filmofil.ba]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno