14 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 3. listopada 2022.

Violinist Nemanja Radulović predstavlja novo studijsko izdanje naslovljeno Bach

Više od autora

- vl promo-m_nemanja-radulovic_bach_objavljen-album_coverJedan od najuspješnijih violinista današnjice – Nemanja Radulović, predstavlja svoj novi album ‘Bach’ (Deutsche Grammophon / Universal Music) kojega je objavio 14. listopada.

Kako proslavljeni glazbenik sam navodi, ovim izdanjem vraća se svojim korijenima – odnosno Bachu. Kao što je slučaj s mnogim drugim ‘klasičarima’, Nemanji je Bach ostao duboko urezan u najranija glazbena sjećanja. Iako se novi album ‘Bach’ smatra povratkom korijenima i obitelji, Nemanja dodaje još jednu ključnu riječ  – odanost.

Nemanja Radulović školovanje je započeo u Saarbrückenu, na Visokoj školi za glazbu, u klasi Joshue Epsteina. Školovanje je nastavio na Fakultetu glazbene umjetnosti u Beogradu, u klasi Dejana Mihailovića. Sa samo 14 godina primljen je na Visoki nacionalni konzervatorij za glazbu u Parizu, i to u klasi Patricea Fontanarose. Kasnije školovanje je nastavio u Njemačkoj, također u Saarbrückenu.

Johann Sebastian Bach (1685-1750) potječe iz poznate dinastije glazbenika iz Tiringije, vjerojatno najbitnije glazbene dinastije u povijesti zapadne glazbe. Tijekom dva stoljeća stvorila je niz nadarenih glazbenika, a Johann Sebastian svojim besprijekornim talentom jednostavno ih je bacio u zaborav.

Svoj doprinos na albumu dala je i violinistica Tijana Milošević, s kojom je Nemanja nastupao više puta tijekom fakultetskih dana, kao i  stari suradnik – kompozitor Aleksandar Sedlar, koji je zaslužan za aranžmane, a prethodno je aranžirao ‘Fifth Season’ (Spring in Japan) za Nemanjim projekt ‘Vivaldi’. Nemanja Radulović na novom je albumu svirao čak i violu, a poznati violinist svira na violini Giovannia Battiste Guadagninia iz 1765. godine, koja je u vlasništvu Fritz-Behrens-Stiftung iz Hannovera (Njemačka).

Album ‘Bach’ hrvatskoj je publici dostupan u digitalnom obliku.

NEMANJA RADULOVIĆ: BACH AIR

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno