Udruga inovatora “Tesla“ iz Iloka i ove godine organizira jedinstvenu manifestaciju u ovom dijelu Hrvatske “Inventum“. 13. je to međunarodni sajam inovacija, gospodarstva i tehničkog stvaralaštva mladih, a održava se od 11. do 13. listopada u sportskoj dvorani Tehnikum u Ilok.

“Inventum“ kao stalna regionalna izložba afirmirao se kroz godine u promociju inovacija, gotovih proizvoda, inovativnih i kreativnih rješenja te autora svih uzrasta kao i tehničkog stvaralaštva mladih te nezaobilaznog gospodarstva u svim segmentima – od industrije do poljoprivrede, što i je primarni cilj i želja povećanje tržišnog i gospodarskog rasta, a prvenstveno za razvoj ruralnih krajeva.

Sajam je ove godine okupio više od 100 izlagača s preko 250 izložbenih primjeraka, iz Hrvatske i susjednih zemalja.

Ovogodišnja sajamska priredba održava se uz suorganizaciju: Udruge inovatora Hrvatske, Srednje škole Ilok, pod pokroviteljstvom: Vukovarsko-srijemske županije, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva znanosti i obrazovanja, te uz potporu Grada Iloka, i raznih sponzora i donatora.

Sve nazočne je na otvaranju 13. međunarodnog sajma ispred Vukovarsko-srijemske županije prigodnim riječima pozdravila pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i regionalni razvoj Zrinka Čobanković.