1 C
Vinkovci
Srijeda, 6. prosinca 2023.

Više od 21 milijun kuna za razvoj vinkovačkog poduzetništva

Više od autora

- vl promo-
Novosti
Novosti
mario.brcic@novosti.hr

U hotelu Admiral u Vinkovcima održana je uvodna konferencija projekta “Poduzetnički inkubator Vinkovci” vrijednog 21.352.779,28, od čega su bespovratna sredstva visokih 19.954.932,01 kuna. Razliku osigurava Grad Vinkovci, kao nositelj projekta, a partneri na projektu su Agencija za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA i Tehnološki park Vinkovci. U ime domaćina nazočne je uvodno pozdravio gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić kazavši kako je ovaj veliki projekt po svojoj prirodi gospodarski, ali ga on vidi i kao jednu od demografskih mjera.

“Zato mi je želja, a na tome ću i raditi, da inkubator popunimo novoosnovanim poduzećima s mladima koji su završili svoje školovanje i žele se baviti poduzetništvom. Tako ćemo zadržati mlade na ovom prostoru i omogućiti im da u svom gradu imaju kvalitetne uvjete za rad i ostvarenje ambicija”, kazao je gradonačelnik Bosančić.

Konferenciji je nazočila i ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac.“Inkubator će zasigurno značiti jako puno za Vinkovce. To je nova potporna institucija u gradu koja će novim poduzetnicima pomoći da stasaju i koja znači otvaranje novih radnih mjesta. Ovo je hvale vrijedna ideja jer je gospodarstvo ključ uspjeha, a projekt je pripreman duže vrijeme i sada je našao svoje mjesto. U ovoj županiji u protekloj godini uložili smo milijardu i 200 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU fondova i ja i dalje očekujem nove inovativne projekte iz Vinkovaca i s cijelog ovog prostora”, kazala je ministrica Žalac.

Projekt “Poduzetnički inkubator Vinkovci” predstavila je voditeljica projekta Mirta Štrk, direktorica Agencije za razvoj grada Vinkovaca VIA.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno