1 C
Vinkovci
Srijeda, 8. veljače 2023.

Višestruki počinitelj istih prometnih prekršaja završio u zatvoru na 15 dana

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Tijekom vikenda policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske zatekli su 12 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu.

Iz policije izdvajaju slučaj u Vinkovcima gdje je 1. travnja u 0,30 sati u ulici V. Gortana zatečen 37-godišnjak u upravljanju osobnim automobilom bez registracijskih oznaka. Kontrolom je utvrđeno da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2,57 g/kg i za vrijeme sudske zabrane upravljanja motornim vozilom.

S obzirom na to da je 37-godišnjak višestruki počinitelj istih prekršaja te je postojala opasnost da će nastaviti s njihovim činjenjem, smješten je u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva te privođenja nadležnom sudu radi provođenja žurnog prekršajnog postupka. Rješenjem nadležnog suda određeno mu je zadržavanje u trajanju od 15 dana te je prevezen u Zatvor u Osijeku.


Tijekom vikenda stacionarne kamere zabilježile 32 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila, najviše na cesti kod Gradišta, a zabilježeno je i sedam prometnih nesreća, dvije s ozlijeđenim osobama te pet s materijalnom štetom.

Oko 2 sata 1. travnja u Štitaru, 19-godišnjak je pod utjecajem alkohola u organizmu (1,37 g/kg) osobnim automobilom županjskih registracijskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine u zavoju je sletio s kolnika u odvodni kanal. Vozač i 24-godišnja suvozačica zadobili su teže tjelesne ozljede. Očevidom je utvrđeno kako tijekom vožnje nisu koristili sigurnosni pojas.

Istoga dana oko 22,40 sati u Vinkovcima, 29-godišnji vozač upravljajući teretnim automobilom vinkovačkih registracijskih oznaka u raskrižju ulica oduzeo je prednost prolaska i bočno udario u osobni automobil vinkovačkih registracijskih oznaka. Uslijed udara 22-godišnja vozačica i tri putnice u osobnom automobilu lakše su ozlijeđene.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno