Kontaktirajte nas

Aktualno

Vječna tema mladosti i starosti do suza nasmijala Vinkovčane

Objavljeno

-

U travnju 2018. prvi je put odigrana u Vinkovcima, u listopadu prošle godine doživjela je svoju 100. izvedbu, a večeras je ponovno stigla u naš grad. Hit komedija „Ocat i sin“ uistinu ruši sve rekorde, a stotinjak Vinkovčana večeras se uvjerilo zbog čega je to tako.

Urnebesna zabava, smijanje do posljednjeg daha i suze smijalice na 80-ak minuta odvukli su nas večeras od zamorne svakodnevice. Popularna komedija “Ocat i sin” stigla je ponovno u Vinkovce i uvukla nas u zabavni svijet međugeneracijskih odnosa ispunjenih humorom i sjajnom atmosferom.

Prvotno planirana za Dan grada, predstava je sa 17. srpnja prebačena na 18. kolovoz, a svi koji su ju s nestrpljenjem čekali slažu se kako se čekanje svakako isplatilo. Predstava je odigrana u Gradskom kazalištu “Joza Ivakić”, a u zgodama i nezgodama oca i sina moglo je uživati 100 naših sugrađana, zbog epidemiološke situacije.

U fokusu predstave je generacijski jaz između oca i sina – otac predstavlja stariju generaciju i teži sigurnijim metodama, a sin je tipičan primjer modernog dečka koji voli sve što vole mladi. Otac je isplanirao cijeli dan, no sin ima druge planove jer se sprema na spoj, pa ponosni otac koristi sve svoje moći kako bi sina pripremio na najbolji mogući način.

Na daskama koje život znače gledali smo već uigrani tandem. Ulogu tate punog iskustva igrao je Zlatan Zuhrić Zuhra, veteran kazališnog humora, a ulogu sina Tin Sedlar, stand up komičar i član studija smijeha.

Predstava se više nego uspješno izvodi širom Hrvatske, dečki neprestano dodaju nove i nove “fore”, a oduševljenja svih generacija ne nedostaje. Inspiraciju za predstavu Zuhra je, prema vlastitim riječima, našao u stvarnim životnim situacijama koje proživljava sa svojim sinom sedamnaestogodišnjakom, a najveća mu je pohvala kada gledatelji prilaze i komentiraju: “Moj je sin isti kao tvoj!”

Aktualno

Vinkovački klubovi raznim aktivnostima obilježavaju Svjetski dan juda

Objavljeno

-

Napisao/la

    51 pregleda

U suradnji s Hrvatskim judo savezom, vinkovački klubovi su u sklopu Svjetskog dana juda organizirali razne aktivnosti kako bi obilježili važan dan za sve judaše. Naime, obilježava na rođendan utemeljitelja toga sporta, Jigoro Kanoa, 28. listopada. Ovogodišnja tema Judo dana je solidarnost što se izvrsno poklapa s osnovnim principima sporta, ITA KYOE! što znači prosperitet i blagostanje.

Princip je to koji izdiže Judo iznad granice sporta i svrstava ga u red društvenih vrijednosti koje treba njegovati i slijediti. Ovo je tema koja poručuje da niti jedan težak trenutak ne traje zauvijek, istovremeno i uči da je teške trenutke lakše proživljavati kroz solidarnost s drugima oko nas. Judaši vinkovačkog Olimpa svoj je program “Želim zdravlje, biram Judo” započeo likovnom radionicom u kojoj su polaznici crtali, bojali te izlagali judogi izrađen od papira na kojem su pisale poruke zbog čega je dobro baviti se ovim sportom.

Osim toga, naučili su tko je Jigoro Kano te kako i gdje je nastao njihov sport. Članovi kluba sudjelovali su i na edukativnoj radionici i kvizu znanja o poznavanju juda. Djeca su pokazala odlično znanje, kreativnost i snalažljivost što je rezultiralo zanimljivim odgovorima. Njihovi kolege iz judo kluba Vinkovci istim povodom danas pripremaju zabavnu i edukativnu radionicu s ekološkom temom i prezentacijom sporta pod nazivom “Tamo gdje ljubav vlada nema ni velikih ni malih.”

Za sutra najavljuju prikupljanje pomoći u suradnji s Udrugama Mladi protiv gladi i zaštitu životinja Rocco što je odličan primjer solidarnosti u praksi koja je i glavna teme ovogodišnjeg Svjetskog dana juda.

Nastavi čitati

Aktualno

Poznat novi datum prijava za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća

Objavljeno

-

Napisao/la

    70 pregleda

Zaprimanje prijava za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća započet će 7. prosinca 2021. godine, a zbog velikog interesa Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je osigurao dodatnih 90 milijuna kuna pa će građanima biti ukupno na raspolaganju 390 milijuna kuna, najavljeno je.

Zbog tehničkih poteškoća, podnošenje zahtjeva koje je trebalo biti sredinom listopada odgođeno je za novi termin. Analizom je utvrđeno da je u kratkoj jedinici vremena bilo oko 2 milijuna zahtjeva (requestova) prema sustavu e-Prijave pa je takva preopterećenost uzrokovala zagušenje aplikacije.

Kako bi se osigurala stabilnost sustava, radi se na optimizaciji načina prijave na Javni poziv. Uz to, uvažavajući komentare i sugestije građana i stručne javnosti, odlučeno je kako će svi zainteresirani od 30. studenog u sustavu e-Prijave moći ispuniti prijavni obrazac te učitati svu potrebnu dokumentaciju, dok će se sa službenim zaprimanjem zahtjeva krenuti tjedan dana kasnije, od utorka 7. prosinca.

Podsjećamo da se na Javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća mogu prijaviti građani koji su vlasnici ili suvlasnici kuća površine do 600 m² ili do 3 stambene jedinice, u kojima je više od 50% površine namijenjeno stanovanju i koji u njima imaju prebivalište.

Cjelovita energetska obnova kuća lošijih energetskih svojstava sufinancirat će se s do 60% bespovratnih sredstava te podrazumijeva obvezno povećanje toplinske zaštite nekog od elemenata vanjske ovojnice poput vanjskih zidova, krova, poda ili stolarije, a može uključivati i ugradnju sustava za korištenje obnovljivih izvora energije i/ili fotonaponskog sustava za proizvodnju električne energije. S druge strane, ugradnja sustava za korištenje obnovljivih izvora energije i/ili fotonaponski sustav za proizvodnju električne energije bez dodatnih mjera energetske obnove sufinancirat će se s do 40, 60 ili 80%, ovisno o lokaciji. Poticaji za to rezervirani su za kuće visokih energetskih razreda, kojima nisu potrebne mjere poboljšanja toplinske zaštite vanjske ovojnice.

Maksimalni iznosi sufinanciranja određeni su za svaku pojedinačnu mjeru, a kombinacijom različitih mjera kućanstvo će moći dobiti i do 204 tisuće kuna bespovratnih sredstava. 

Nakon mogućeg rasta cijene energenata, o primjenama mjerama energetske učinkovitosti i ugradnji sustava za korištenje obnovljivih izvora energije sve se više razmišlja jer je na taj način režijske troškove za energiju moguće smanjiti i do 60%.

Uz povećani ukupni budžet od 390 milijuna kuna, u Fondu procjenjuju da bi Ugovore za sufinanciranje moglo dobiti oko 5000 kućanstava.

Nastavi čitati

Aktualno

Odlična mogućnost za male proizvođače

Objavljeno

-

Napisao/la

    76 pregleda

U sklopu ovogodišnjeg adventa Novosti d.o.o. i suvenirnica Bončić-Poklončić kroz Javni poziv pozivaju lokalne proizvođače na dostavu ponude vlastitih proizvoda koji bi bili dio asortimana ponude suvenirnice. U nastavku donosimo tekst javnog poziva.

JAVNI POZIV

za ponudu proizvoda vlastite proizvodnje u svrhu nabave

Novosti d.o.o. objavljuje javni poziv svim pravnim i fizičkim osobama za dostavu ponude vlastitih proizvoda.

Ponuditelji proizvoda mogu biti sljedeće pravne i fizičke osobe:

  • obrt

  • trgovačko društvo

  • udruga

  • zadruga

  • domaća radinost

  • poljoprivredno gospodarstvo

Nabava proizvoda po ovom javnom pozivu provodi se u svrhu odabira asortimana za suvenirnicu Bončić-Poklončić povodom Adventa u Vinkovcima 2021.

Rok za dostavu ponuda: do 15. studenog 2021.

Ponude s cijenama, opisima i fotografijama proizvoda dostaviti na mail: manifestacije@novosti.hr

POSEBNE NAPOMENE:

  • maksimalna količina ponuđenih proizvoda je 5 vrsta proizvoda

  • Novosti d.o.o. zadržavaju pravo odabira ponuđenih proizvoda

Sve dodatne informacije možete dobiti na broj telefona 032 332 250.

Nastavi čitati

Zadnje objave

Vijestiprije 21 minuta

Naknadu za troškove ogrjeva ove će godine dobiti 223 korisnika

Grad Vinkovci obavještava korisnike zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb Vinkovci koji se griju na drva, s prebivalištem na...

koronavirusprije 2 sata

U Hrvatskoj 4571 novi slučaj zaraze koronavirusom, 26 osoba umrlo

 U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježen 4571 novi slučaj zaraze koronavirusom, a 26 osoba je od posljedica zaraze...

Aktualnoprije 3 sata

Vinkovački klubovi raznim aktivnostima obilježavaju Svjetski dan juda

U suradnji s Hrvatskim judo savezom, vinkovački klubovi su u sklopu Svjetskog dana juda organizirali razne aktivnosti kako bi obilježili...

Aktualnoprije 3 sata

Poznat novi datum prijava za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća

Zaprimanje prijava za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća započet će 7. prosinca 2021. godine, a zbog velikog interesa Fond za...

Aktualnoprije 4 sata

Odlična mogućnost za male proizvođače

U sklopu ovogodišnjeg adventa Novosti d.o.o. i suvenirnica Bončić-Poklončić kroz Javni poziv pozivaju lokalne proizvođače na dostavu ponude vlastitih proizvoda...

Aktualnoprije 4 sata

U subotu nova mogućnost cijepljenja na punktovima u Vinkovcima i Županji

Županijski Zavod za javno zdravstvo i Domovi zdravlja Vinkovci i Županja pozivaju sve zainteresirane punoljetne osobe s područja Vukovarsko-srijemske županije...

Aktualnoprije 5 sati

U Vukovarsko-srijemskoj županiji 148 novooboljelih, preminula 1 osoba

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 148 novih pozitivnih osoba na COVID-19...

Aktualnoprije 6 sati

Dekanić: Svi se moramo potruditi da tvornica Borovo ponovo ponese titulu obućarskog diva

Župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić posjetio je vukovarsku tvornicu obuće „Borovo“.  U pratnji direktorice Gordane Odor obišao je proizvodne hale,...

Najčitanije