Na terenima Teniskog kluba “Vinkovci” startala je Županijska ljetna amaterska tenis liga. Ligu se organizira uz podršku Teniskog saveza Vukovarsko – srijemske županije i njegovog predsjedinka Petra Šimića, a u Tenis klubu Vinkovci na čijim se terenima mečevi igraju nadaju se da će i ove godine imati vrhunski organiziran turnir na zadovoljstvo svih igrača.

“S organizacijom županijske ljetne lige krenulo se 2016. godine i ova ideja se evo već petu godinu za redom kontuinuirano provodi. U početku je bilo 40 do 50 igrača, igranost mečeva je bila 60 do 70 posto, a tijekom godine je bilo 200, 250 mečeva. 2017. i 2018. smo rasli da bismo ove godine imali respektabilan broj igrača koji se kreće od 125 do 130”, rekao nam je voditelj Lige Marinko Ljoljo.

Za ovu godinu plan je bio da Županijska ljetna liga prema broju sudionika obuhvati i regionalni prostor Orašje, Šamac i Domaljevac, te da broji oko 150 sudionika te se odigra oko 1200 mečeva. U tome smo i uspjeli, rekao je Ljoljo, istkanuvši kako se za ovogodišnji turnir prijavilo 145 igrača, na što je izuzetno ponosan. “Tako se planira odigrati oko 1200 mečeva, a Teniski klub Vinkovci trebao bi uprihoditi oko 36 tisuća kuna. Liga će se sastojati od sedamnaest kola, a u jednom kolu će se odigrati čak 74 meča.

Pored lige “Singl” igrat će se i Liga parova (za sada se prijavilo 16 parova), kojom također želimo svoje članove igrače prezentirati široj javnosti.”, rekao je Ljoljo te dodao kako se završetak lige s podjelom pehara i vrijednih nagrada očekuje krajem mjeseca rujna. Starsona dob igrača je od 14 do 70 godina. S obzirom na to da je riječ o županijskoj ligi nastupiti će igrači iz Vinkovaca, Vukovara, Županje, Otoka, Nuštra, Ivankova, Privlake, Starih Jankovaca, Andrijaševaca, pa čak i iz Slavonskog Broda. Pored muških sudionika na turniru će nastupiti i četiri igračice izuzetnog teniskog znanja.

Vrijedno spomena je i to da je liga okosnica razvoja tenisa u županiji, kao izuzetnog rekreacijskog sporta koji je dostupan svima. “Sami igrači su odgovorni ljudi te odigraju i preko 90 posto zadanih mečeva tijekom trajanja lige.”, zaključio je Ljoljo.

Podsjetimo da je prošlogodišnji pobjednik Županijske ljetne amaterske tenis lige bio Luka Cener, dok je Filip Rihtar osvojio “utješni” turnir. Turnir parova osvojili su Željko Mihovilić-Domagoj Bubalo.