19.6 C
Vinkovci
Nedjelja, 21. srpnja 2024.

Vlada popustila: Zaposleni u javnom sektoru dobivaju božićnice, a od Nove godine i povišice

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Završen je sastanak predstavnika Vlade s javnim i državnim službama vezan uz kolektivne ugovore. Vlada će ispuniti obećanje i povećati osnovicu plaće za 4 posto i javnim i državnim službama s 1. siječnja 2021., a isplatit će im se i božićnica u punom iznosu od 1.500 kuna.

„Vlada Republike Hrvatske pristala je da osnovica od iduće godine bude povećana u javnim službama za 4%. I drugo, božićnica će biti isplaćena u punom iznosu od 1.500 kuna. Znači Vlada ono na što se obvezala, na to je i pristala i naravno da su sindikati time zadovoljni“, rekao je Željko Stipić, predsjednik sindikata Preporod.

„Današnji pregovori su išli konkretno po pitanju osnovice i isplate božićnice. Sve ono što smo obećali ćemo i ispuniti – povećanje osnovice od 4 posto i isplatu božićnice. Također, ispunit će se i potpisani sporazumi s policijom i obrazovanjem“, izjavio je nakon sastanka ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović.

Sanja Šprem, predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja, rekla je kako su sindikati i prošli put jasno kazali da su 29. svibnja potpisali sporazum u skladu s izmijenjenim gospodarskim okolnostima. Postoje poteškoće i za iduću godinu, ali su bili čvrstog stava da se ne može dodatno prolongirati ono što je već prolongirano.

„Doći će do isplate sukladno dogovorenom Dodatku Temeljnom kolektivnom ugovoru za sve zaposlenike. Ono što smo izborili štrajkom u sustavu obrazovanja nije bilo predmetom ugovora – to će se i realizirati“, istaknula je.

„Božićnica će biti isplaćena. I vezano za povećanje osnovice preuzet ćemo naše obveze i s tim će se krenuti od 1. siječnja. Osigurat ćemo za to novac u proračunu za iduću godinu“, izjavio je ministar financija Zdravko Marić dodavši kako se radi o 1,2 milijarde kuna godišnje.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno