2 C
Vinkovci
Utorak, 5. ožujka 2024.

Vlado Matanović: U klubu su me prihvatili odlično, momčad je mlada i željna uspjeha

Više od autora

- vl promo-

Vlado Matanović početkom ovog mjeseca pojačao je RK Bjelin Spačvu, a već u prve dvije utakmice pokazao se kao kapitalno pojačanje. Rođen je u Rijeci 29. svibnja 1995., njegovi roditelji vuku porijeklo iz Antina i Slakovaca, a na odličan način uklopio se u sastav vinkovačkog kluba.

„Sasvim slučajno je došlo do suradnje i gotovo je sve bilo dogovoreno u jednom danu. U subotu je bila utakmica, a dva dana prije nazvao me moj menadžer koji me pitao kako sam. Odgovorio sam mu da sam živ i zdrav i onda mi je on predložio dolazak u Spačvu. Rekao mi je da su oni uvijek otvorenih ruku i da bi im bila čast dovesti me u momčad te da mogu igrati već u subotu. Onda me nazvao trener Josip Mečić, otišli smo za Vinkovce, pa za Metković”, prisjetilo se poznato desno krilo hrvatskog rukometa.

U vinkovački klub stigao je nakon ozljede prednjih križnih ligamenata, koja je bila prije točno godinu dana, a imao je još i problema s refrakcijom mišića poslije operacije. Međutim, nakon duge rehabilitacije, smatra da je sve na svome mjestu.

„Na početku sezone nisam imao klub, a moj kum igra u jednom premijerligaškom klubu i baš smo pričali kako nam se sviđa Spačva. Vidjeli smo jednu mladu momčad koja igra brzo i bit će sigurno tvrd orah svakome. Sigurno su dečki uzeli puno više bodova nego što je itko očekivao, apetiti su tako sada veći, no moramo biti na zemlji i trenirati jače svaki dan. Idemo iz utakmice u utakmicu, na nama je da se borimo”, dodaje.

Matanović je tijekom svoje karijere igrao za Kozalu, Buzet, Umag, slovensko Gorenje iz Velenja, ali i za PPD Zagreb. Također, bio je član hrvatske reprezentacije na Europskom prvenstvu 2020. godine na kojemu je naša izabrana vrsta uzela srebro. Ističe da mu se najviše sviđa što je momčad mlada, gladna uspjeha i da želi trenirati i napredovati. Također, iznenađen je atmosferom i radom u klubu.


„Prvo mi je trebalo vremena da upoznam dečke te da im zapamtim imena i nadimke. S tim sam se najviše borio, akcije i ostalo sam rješavao navečer s dečkima, a u svakom klubu je to uglavnom isto, samo što se akcije drugačije zovu“, kroz smijeh je ispričao.

Sljedeća utakmica na rasporedu je danas, a u Vinkovcima od 17 sati gostuje RK Metković-Mehanika, koji je sinoć izgubio od RK Nexea s 39:22.

„Moramo smanjiti naše tehničke pogreške, bolje trčati, zabijati i bolje se braniti. Pozivam što više navijača da budu naš osmi igrač kako bi ta pobjeda bila što sigurnija i ljepša uz njih.“, zaključuje Matanović dodavši kako je on tu da pomogne dečkima, ali i da oni pomognu njemu.

Želja mu je da ponovno pokaže ostalim klubovima da je spreman za nešto više, a Bjelin Spačvi je zahvalan što mu je pružila novu priliku.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno