8 C
Vinkovci
Srijeda, 5. listopada 2022.

Vlak naletio na stado ovaca, sve su uginule

Više od autora

- vl promo-


Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Policijski službenici PU vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Krađa“, priopćila je PU.

Naime, 55-godišnjak je 10. listopada, prethodno znajući gdje se nalazi, otuđio novac iz pomoćne prostorije obiteljske kuće 93-godišnjaka u Otoku te ga time oštetio za iznos od više tisuća kuna. Dio novca, 55-godišnjak je predao policiji koja je novac vratila oštećenom. O događaju slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Jučer, 18. listopada oko 12 sati na željezničkoj pruzi između Vođinaca i Starih Mikanovaca, lokomotiva putničkog prijevoza sa šest priključenih vagona s putnicima koja se kretala iz smjera Vinkovaca u smjeru Zagreba naletjela je na stado od oko 50 ovaca bez nadzora vlasnika. Ovce su uslijed udara uginule. Nitko od putnika nije ozlijeđen, a na lokomotivi je nastala materijalna šteta.

Policija je s vlasnicima ovaca, 27- i 34-godišnjakom, obojica iz Vođinaca, obavila obavijesni razgovor. O svim utvrđenim okolnostima policija će podnijeti opće posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima. Vlasnici su uklonili lešine ovaca. Željeznički promet se bez smetnji odvijao drugim (lijevim) kolosijekom.

Stanje u prometu

Tijekom vikenda, od 16. do 18. listopada na području PU vukovarsko-srijemske evidentirano je devet prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i sedam prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta.

Oko 12,20 sati 17. listopada na cesti između Starih Jankovaca i Vinkovaca 52-godišnja vozačica osobnog automobila vinkovačkih registracijskih oznaka prešla je vozilom na lijevu prometnu traku kolnika i udarila u teretni automobil bugarskih registracijskih oznaka kojim je suprotnim smjerom upravljao 38-godišnji bugarski državljanin. U prometnoj nesreći 52-godišnjakinja je zadobila teške tjelesne ozljede opasne po život te je zbog težine ozljeda iz OŽB Vinkovci prevezena u KBC Osijek.

U Borovu je jučer, 18. listopada oko 19 sati, 43-godišnji vozač osobnog automobila udario 47-godišnju pješakinju koja se kretala uz rub kolnika, pri čemu je pješakinja lakše ozlijeđena.

Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Slakovcima, Županji, Vinkovcima, Ivankovu i u Vukovaru (3).

Tijekom vikenda 13 vozača zatečeno je s prisutnošću alkohola u organizmu, od kojih je pet vozača smješteno u posebne prostorije policije do otriježnjenja. Najveća zabilježena koncentracija od 1,9 g/kg utvrđena je kod 41-godišnjeg vozača osobnog automobila na županijskoj cesti između Nuštra i Cerića. Stacionarne kamere za nadzor cestovnog prometa zabilježile su 15 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.

Policija nastavlja s pojačanim aktivnostima usmjerenim na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, posebice tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno