12 C
Vinkovci
Subota, 30. rujna 2023.

Vlakom u Zagreb: Žele skrenuti pozornost na nove strateške projekte

Više od autora

- vl promo-
Željko Komljenović
Željko Komljenović
zeljko.komljenovic@novosti.hr

Koordinacija župana, gradonačelnika i načelnika Vukovarsko-srijemske županije održava se danas na ne baš uobičajenom mjestu za sastanke, odnosno u vagonu vlaka na relaciji Vinkovci – Zagreb.

Na koordinaciji se razgovara o izradi nove Strategije Vukovarsko-srijemske županije, dok će u Zagrebu članovi Koordinacije održati sastanak s Upravom HŽ Putničkog prijevoza i HŽ Infrastrukture.

U Zagreb su otišli vlakom kako bi i na taj, simbolični način istaknuli koliko je značenje željeznice za ovaj kraj, posebice Vinkovce, nekada zvane gradom željezničara, čijim je kolodvorom svake četiri minute prolazila putnička ili teretna kompozicija.

“Idemo u Zagreb kako bi s Upravom Hrvatskih željeznica razgovarali o našim strateškim projektima te da vidimo kako možemo našu suradnju na realizaciji projekata poboljšati i ubrzati, a koji su izuzetno bitni za cijelu Hrvatsku, posebno za nas u Slavoniji.”, istaknuo je župan Galić, dodavši kako će u vlaku na sastanku Koordinacije prezentirati i ostale strateške projekte koji će biti dio nove Strategije razvoja Vukovarsko – srijemske županije od 2020. do 2030. godine, a posebno za financijski okvir EU od 2021. do 2027. godine.

“Želja nam je da posebni operativni program usmjesto programa Srijem, Slavonija i Baranja bude operativni program za pet slavonskih županija u koji moraju biti uključeni i državni infrastrukturni projekti koji znače život za ovaj naš kraj.”, rekao je Galić. Također je rekao kao županija želi biti partner javnim poduzećima kako bi se ubrzala realizacija svih projekata te da roba i ljudi putuju brže i efikasnije.

Uz konstataciju da će im sastanak trajati nešto više od 3 i pol sata novinari su župana Galića podsjetili da je prije 30 godina put od Vinkovaca do Zagreba trajao 2 sata i 10 minuta. “Mislim da će se izradom nove Strategije situacija popraviti. Želim da sve projekte usuglasimo s Vladom RH, ministarstvima i javnim poduzećima te ubrzamo realizaciju. Strategija mora biti realna i ostvariva, a ako se veći dio strategije ne realizira onda ona nije dobra.”, zaključio je Galić.

Prilikom polaska vlaka dogodila se još jedna neobična situacija. Naime, samo što je krenuo vlak se morao na kratko zaustaviti, kako bi na sjednicu Koordinacije stigao načelnik općine Stari Jankovci Dragan Sudarević.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno