-4 C
Vinkovci
Četvrtak, 9. veljače 2023.

Vlatka Vrdoljak: Zadovoljni smo rezultatom u jesenskom dijelu sezone

Više od autora

- vl promo-

Jesenski dio stolnoteniske sezone je za nam, tako su i djevojke i muški dio STK Cibalia otišli na zasluženi odmor. Ženska ekipa ostvarila je jako dobar rezultat, 5. mjesto u 1. Hrvatskoj ligi za žene, a ono najvažnije profilirale su se dvije mlade igračice Zara Kolak i Barbara Vučinić koje su i prije seniorskog iskoraka ostvarivale značajne rezultate.

Posljednje kolo donijelo je djevojkama uvjerljive pobjede u oba meča, 4:0 protiv STK Miholjvan te 4:1 protiv STK Šenkovec.

„Bilo je dosta uvjerljivo i sigurno jer smo igrale na domaćem terenu i pred publikom koja nas je nosila kroz oba meča. Mlađe cure Zara Kolak i Barbara Vučinić uporno treniraju i daju se maksimalno što se na kraju vidi i na njihovim rezultatima, a u prilog tome ide i to što se radi o igračicama koje su nominalno bolje od njih. Uz mene i Tonku Markić obje se trude izrasti u što bolje stolnotenisačice”, govori prvi reket Cibalije Vlatka Vrdoljak koja uz Tonku Markić čini tandem senatora kluba.

U prvu ligu nisu išli sa spektakularnim očekivanja jer on i Tonka jedan duže period nisu trenirale, a ušle su zbog Barbare i Zare kako bi im pomogle da uz njih razviju svoju igru i potencijal te da ih motiviraju da budu što bolje.

„Cilj nam je da ostanemo u ovoj ligi, ne želimo ulaziti u Superligu jer nam se to ne isplati, želimo da Zara i Barbara napreduju te da uz nas starije stječu iskustvo. Mislim da je 5. mjesto koje smo osvojili na polusezoni vrlo dobar rezultat, a kroz nastavak sezone on može biti još i bolji”, govori Vrdoljak.


Atmosfera kod djevojaka je fantastična, jedna drugu podržavaju, iako je Tonka Markić trenerica Zari i Barbari, Vlatka im je velika podrška, za njih je uvijek tu kako bi im dala savjet i porazgovarala s njima. Maksimalno im pokušava pomoći na njihovom putu da postanu uspješne igračice. Prije stolnog tenisa Vrdoljak se bavila gimnastikom i još nekim drugim sportovima, a ping pongom se počela baviti kada ju je tata prvi put s nepunih devet godina odveo u Lokomotivu. Kaže da nije bila tjerana da igra stolni tenis, nego je tata htio da proba, pa ako bude išlo neka ostane.

„Ostvarivala sam dobre rezultate, a najbolji je bio taj da sam bila dio reprezentacije 2014. godine. S Hrvatskom sam nastupala na raznim natjecanjima kao što je Europsko prvenstvo, osim toga bila sam treća na hrvatskoj rang listi i dvije godina za redom državna prvakinja. No, najveći je uspjeh to što sam bila reprezentativka i to u dvije kategorije, kadetkinje i juniorke”, navodi Vrdoljak.

U jednom trenutku došlo je do prekida, ali ne njezinom voljom nego se jer se Lokomotiva raspala, a zbog posla nije bila u mogućnosti otići u Osijek ili neki drugi klub. No, sada se vratila i svojim iskustvom predvodi mlade snage Stolnoteniskog Cibalia.

„Nije to bilo zasićenje, nego više odsustvo mojih suigrača i trenera, a uz to se i Lokomotiva raspala kao klub, tako da sam više bila natjerana da prestanem igrati i povučem se neko vrijeme. Uz to sam i radila cijelo vrijeme i išla u školu, tako da jednostavno tada još nisam bila pronašla način kako da krenem u nekom drugom klubu. Cibalia se uzdigla, oni su me zvali i sretna sam zbog toga. Treneri i sve unutar kluba savršeno funkcionira i hvala im na tome što su me zvali i primili”, istaknula je prva igračica vinkovačkog stolnoteniskog kluba.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno