16 C
Vinkovci
Četvrtak, 13. lipnja 2024.

Vodotoranj u devet mjeseci posjetilo 50 tisuća gostiju

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Uoči Dana sjećanja prošle godine u Vukovaru je otvoren obnovljeni Vodotoranj. Na ovaj naš najpoznatiji simbol otpora svakodnevno se penju brojni posjetitelji, njih čak 50 tisuća u posljednjih devet mjeseci, koji uživaju u multumedijalnoj izložbi u nekadašnjoj vodospremni, ali i u veličanstvenom pogledu na Dunav.

Manje od 10 mjeseci nakon što je otvoren za posjetitelje, vukovarski Vodotoranj ponosno stoji uz Dunav. Svakoga dana gosti iz raznih dijelova svijeta ovdje slušaju o povijesti, a svi se slažu kako je ovo uistinu jedno posebno mjesto. Sat povijesti drže voditelji obilaska, ali neke zanimljive crte mogu čuti i s interaktivnih panela.

“Svaki ekran ima različit sadržaj. Dodirom na ekran pokrene se priča. To su ekrani koji su većinom povijesnog sadržaja, a radi se o pričama vezanih za sam Domovinski rat na području Republike Hrvatske te o samom Vukovaru. Arhivske fotografije naših branitelja u 3D formatu jedan su od emotivnijih ekrana koji se nalazi na vodotornju”, rekla je organizatorica obilazaka vodotornja Matea Kelava.

Cijena od 65 kuna turistima je prihvatljiva, a Vukovarci imaju priliku nekoliko dana u godini ići na toranj besplatno.“Više od 35 tisuća ulaznica je prodano otkako smo otvorili. Međutim to je još veći broj posjetitelja zato što se unutar tog broja nalaze i obiteljske ulaznice”, dodala je Kelava.

640 projektila pogodilo je vodotoranj. No on je i dalje tu. Njegova je uloga danas drugačija, a svoje će priče pričati generacijama koje će ga tako pamtiti na poseban način.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno