Vojnoobavještajna satnija najbolji borbeni tim GOMBR-e

0
363
Foto: MORH

Povodom obilježavanja Dana Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske na vojnom poligonu “Gašinci” jučer i prekjučer održano je natjecanje za najbolji borbeni tim GOMBR-e.

Od ukupno 16 ustrojbenih formacijskih timova postrojbi GOMBR-e, stazu dugačku oko 20 kilometara prvi je svladao tim iz Vojnoobavještajne satnije, drugo mjesto osvojili su pripadnici iz Zapovjedne satnije, dok su kao treći na cilj istovremeno stigla dva tima iz mehanizirane bojne Sokolovi.

Prvi dan natjecanja održano je kvalifikacijsko gađanje, a ovisno o ostvarenim rezultatima, određena su startna mjesta. Drugog dana natjecanja timovi sastavljeni od po četiri člana morali su proći osam radnih točaka noseći pritom zaštitnu kacigu i masku te borbeni ranac težak oko 20 kilograma. Kroz osam radnih točaka provjeravale su se sposobnosti iz područja orijentacije, prepoznavanje i savladavanje kontaminiranog područja, svladavanje prepreka prečicom, bacanje ručne bombe, savladavanje opasnog područja i minskog polja, zbrinjavanje ranjenika i logistička popuna te rasklapanje naoružanja. Najboljem timu bit će uručen prijelazni pehar i priznanja za ostvarene rezultate tijekom središnje svečanosti proslave Dana GOMBR-e.

“Za prelazak staze trebala su nam četiri i pol sata, bilo je dosta naporno, ali smo dali sve od sebe. Pobjedu posvećujemo svima koji su dali živote za našu domovinu i to nam je ujedno i motivacija za daljnji rad”, rekao je na kraju natjecanja vođa pobjedničkog tima desetnik Josip Perković.