Rukometni klub Spačva odradio je danas na središnjem gradskom trgu u Vinkovcima drugi dio kampanje za projekt „Volim rukomet“.

U provedbu ove kampanje danas su se uključili i prvotimci Spačve te su podjelom promotivnog materijala projekta “Volim rukomet” upoznali građane o važnosti samog projekta, koji ima za cilj stavranje potrebnih uvijeta za bavljenje športom za djecu i mlade u nepovoljnom položaju, odnosno kojima su organizirane športske aktivnosti teže dostupne.

“Istraživanje je pokazalo poražavajuću činjenicu da se čak 62 posto populacije Republike Hrvatske ne bavi nikakvom tjelesnom aktivnošću te na taj problem želimo utjecati i kroz ovaj projekt.”, istaknuo je Mirko Mečić, predsjednik RK “Spačva” Vinkovci dodavši kako projektom “Volim rukomet” uvelike pridonosi ostvarenju ciljeva Strategije borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti u kojoj se navodi kako se trebaju osigurati uvjeti za uspješnu borbu protiv siromaštva i socijalne isključenosti te smanjenje nejednakosti u društvu.

Podsjetimo da projekt “Volim rukomet” sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 872.032,65 kuna. Iznos koji sufinancira Europska unija iz sredstava Europskog socijalnog fonda (ESF) iznosi 741.227,75 kuna. Za besplatne treninge kroz projekt Volim rukomet koji provodi rukometni klub Spačva Vinkovci, prijavilo se više od 40 sudionika već u prvim tjednima objave javnog poziva.