Završen je peti krug foto natječaja „Volim svoju županiju“ na koji je pristiglo gotovo 3000 fotografija.
Autori su radove mogli slati online od 15. ožujka do 15. svibnja, a prijavljene fotografije natječu se u dvije kategorije: najbolja fotografija prema mišljenju stručnog žirija i fotografije s najvećim brojem skupljenih lajkova.
I dok stručni žiri, čija je predsjednica profesionalna fotografkinja Marija Mare Milin, hrvatska umjetnica svjetskoga glasa, tek treba objaviti svoju odluku, odmah po završetku natječaja poznat je bio pobjednik odnosno pobjednica Facebook natjecanja.
Fotografijama su se lajkovi mogli dodijeliti unutar aplikacije Volim svoju županiju prijavom na Facebook, a najveći broj lajkova i prvu nagradu osvojila je fotografija „Slavonska polja“ autorice Željke Ivanović iz Požeško-slavonske županije.
“Volim svoju županiju“ je foto natječaj Hrvatske zajednice županija pokrenut 2016. godine s ciljem promocije svih hrvatskih krajeva i poticanja autora fotografija na razmišljanje o posebnostima svojih županija. Koliko je ovaj zanimljiv projekt prihvaćen i kako se razvija nabolje govori odaziv autora koji je svake godine sve veći. Tako se od 600-tinjak fotografija pristiglih na prvi natječaj prošle godine stiglo do nevjerojatnih 3667 prijavljenih radova.
Među gotovo 3000 odnosno točno 2913 radova prijavljenih na ovogodišnji natječaj, iz Vukovarsko-srijemske županije pristiglo je 170 fotografija čime se ova županija svrstala na visoko peto mjesto po broju poslanih radova.