Kako javljaju iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske, pravovremenim postupanjem granične policije jučer oko 18 sati iz Dunava su izvučene dvije osobe koje su ispale iz čamca. Naime, 28-godišnji hrvatski državljanin upravljao je čamcem po rijeci Dunav u Vukovaru, prevozeći 7-godišnjaka.

U jednom trenutku, 28-godišnjak je izgubio kontrolu nad plovilom, uslijed čega se plovilo počelo kružno kretati, a 28-godišnjak i 7-godišnjak pali su u Dunav. Policijski službenici su uočili osobe u vodi te su žurno, službenim plovilom granične policije, stigli na mjesto događaja te uz pomoć građanina koji se također svojim plovilom, koje se nalazilo u neposrednoj blizini, izvukli osobe iz vode.

Policijski službenici su potom uspjeli obuzdati čamac koji je nekontrolirano plovio rijekom. Ni 28-godišnjak ni 7-godišnjak nisu ozlijeđeni, no, utvrđeno je kako je 28-godišnjak upravljao plovilom pod utjecajem alkohola. U tijeku je kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile okolnosti događaja.

Iz policije nadalje izvješćuju kako je čamac koji se nalazio na vezu na rijeci Bosut na Novoj Brani u Vinkovcima otuđen između 15. i 17. kolovoza. Vlasniku, 57-godišnjaku iz Vinkovaca, pričinjena je materijalna šteta od nekoliko desetaka tisuća kuna.

Također, iz pomoćne prostorije uz obiteljsku kuću 76-godišnjakinje u Vinkovcima, u ulici B. J. Jelačića, otuđene su dvije kosilice. Krađa se dogodila između 13. i 16. kolovoza. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna. Tijekom proteklog vikenda na području PU vukovarsko-srijemske zabilježene su i tri prometne nesreće, od čega jedna prometna nesreća u kojoj je nastupila samo materijalna šteta i dvije prometne nesreće u kojoj su dvije osobe lakše ozlijeđene u Županji i Vrbanji.