Policijska uprava vukovarsko-srijemska je u vremenu od 22 sata 3. svibnja do 22 sata 4. svibnja, zaprimila dvije dojave o kršenju mjere samoizolacije. Izvršenim provjerama, policijski službenici su utvrdili dva kršenja mjere samoizolacije, o čemu je izviješten državni inspektorat.

Do sada je PU vukovarsko-srijemska zaprimila 220 dojava i utvrdila kršenje mjera samoizolacije u 77 navrata.

Prilikom provođenja nadzora mjera iz Odluke o dopuni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, u vremenu od 22 sata 3. svibnja do 22 sata 4. svibnja, na međužupanijskim nadzornim punktovima policijski službenici su utvrdili dva kršenja mjera iz spomenute Odluke. U dosadašnjem izvještajnom periodu, od početka primjene ove Odluke, PU vukovarsko-srijemska je ukupno zatekla 619 osoba bez odgovarajuće propusnice za napuštanje mjesta prebivališta, odnosno područja županije.

U protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske evidentirani su i slučajevi teške krađe i krađe.

Naime, u razdoblju od 30. travnja do 4. svibnja u Bosutskoj ulici u Otoku provaljeno je u obiteljsku kuću 76-godišnjakinje iz koje nije ništa otuđeno. No, višestrukim pokušajima provale kroz nekoliko vrata i potkrovlje, vlasnici je pričinjena materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Nadalje, tijekom noći s nedjelje na ponedjeljak iz stražnjeg dijela ograđenog dvorišta obiteljske kuće 39 godišnjakinje u Vukovarskoj ulici u Mirkovcima otuđena su tri janjeta. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna. U istom razdoblju nepoznati počinitelj je otuđio razni alat iz otključane pomoćne prostorije u dvorištu obiteljske kuće u Školskoj ulici u Komletincima, te time 58-godišnjem vlasniku pričinio materijalnu štetu u iznosu od također nekoliko tisuća kuna. Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirane su i tri prometne nesreće, od čega dvije prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta, u Vinkovcima, te jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena, u Ivankovu.

Policija izvješćuje da je jučer predvečer 26-godišnjak iz Ivankova, krećući se Reljkovićevom ulicom u smjeru Ulice Gorjani, upravljao neregistriranim motociklom marke „Suzuki GSX-R1000“ na stražnjem kotaču. Prilikom spuštanja prednjeg kotača na kolnik izgubio je nadzor nad motociklom, uslijed čega je pao na zelenu površinu s desne strane kolnika, sletio u cestovni kanal te udario u kolni prilaz uz njivu.

“U prometnoj nesreći 26-godišnjak je teže ozlijeđen. Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obveznim osiguranjima u prometu, protiv 26-godišnjaka slijede obvezni prekršajni nalog i prekršajni nalog, a podneseno je i posebno izviješće nadležnom državnom odvjetništvu”, javljaju iz policije.