Tijekom protekloga vikenda, a prema izvješću PU vukovarsko-srijemske dogodilo se 8 prometnih nesreća , od kojih je jedna prometna nesreća sa ozlijeđenom osobom koja se dogodila u Nijemcima u ulici Ljudevita Gaja ispred kbr. 33. Vozač teretnog automobila (1963) sa prisutnošću alkohola u organizmu od 1,05 g/kg prešao je na lijevu stranu kolnika i sletio sa kolnika u odvodni kanal pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede.

U sedam prometnih nesreća evidentirana je materijalna šteta (Vinkovci 2, Autocesta A3 1, Vukovar 1, Vrbanja, 1, Županja 1, Soljani 1).

Iz policije ističu da je 16 vozača zatečeno sa prisutnošću alkohola u organizmu, od kojih je sedam vozača smješteno u posebne prostorije policije do otriježnjenja. 41-godišnji vozač motocikla uzrokovao je prometnu nesreću na graničnom prijelazu Županja, a ujedno je imao i najveću prisutnost alkohola u organizmu (3,11 g/kg), nakon čega je smješten u posebne prostorije do otriježnjenja.

S obzirom da je nastavljen trend zatjecanja vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu (tijekom vikenda 15.-17. svibnja 9 vozača je isključeno iz prometa, tijekom vikenda 22.-24. svibnja iz prometa je isključeno 18 vozača, tijekom vikenda 29.-31. svibnja 13 vozača i tijekom vikenda 5. do 7. lipnja 17 vozača) policija će i nadalje provoditi pojačani nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.