Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske javljaju da su u vremenu od 22 sata 20. travnja do 22 sata 21. travnja, zaprimili četiri dojave o kršenju mjere samoizolacije. Izvršenim provjerama policijski službenici su utvrdili četiri kršenja mjere samoizolacije, o čemu je izviješten Državni inspektorat. Do sada je PU vukovarsko-srijemska zaprimila 205 dojava i utvrdila kršenje mjera samoizolacije u 62 navrata. Prilikom provođenja nadzora mjera iz Odluke o dopuni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, u vremenu od 22 sata 20. travnja do 22 sata 21. travnja, na međužupanijskim nadzornim punktovima policijski službenici su utvrdili kršenje mjera iz spomenute Odluke u četiri navrata. Osobe zatečene bez e-propusnice, policijski službenici su upozorili i uputili u obvezu njenog ishođenja te odvratili nazad u mjesto prebivališta. U dosadašnjem izvještajnom periodu, od početka primjene ove Odluke, PU vukovarsko-srijemska je ukupno zatekla 601 osobu bez odgovarajuće propusnice za napuštanje mjesta prebivališta.

Nadalje, u protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske evidentirana su tri kaznena djela od kojih u policiji izdvajaju kazneno djelo krivotvorenja isprave.

Naime, prilikom nadzora prometa 21. travnja u Cerni, uočen je osobni automobil Opel Astra s nepripadajućim registarskim pločicama. Vozač nije zaustavio vozilo na zahtjev službenika izražen pomoću plavog rotacijskog svjetla, već je nastavio kretanje do obližnjeg makadamskog puta, gdje je i zaustavljen. Utvrđeno je kako je 25-godišnjak iz Šiškovaca upravljao neregistriranim osobnim automobilom nepoznatih registarskih oznaka i prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima. “Zbog počinjenih prekršaja priveden je u Općinski sud Vinkovci, Stalna služba u Županji, zbog provođenja žurnog prekršajnog postupka.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 25-godišnjakom utvrđena je sumnja kako je, upravljajući osobnim automobilom s lažnim registarskim pločicama koje je naručio preko društvene mreže, počinio kazneno djelo krivotvorenje isprave. Protiv 25-godišnjaka slijedi i kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu”, ističu iz PU vukovarsko-srijemske.

Dodaju i da je provedeno kriminalističko istraživanje nad 70-godišnjakom s vinkovačkog područja zbog nasilničkog ponašanja u obitelji. Počinitelju je izdana naredba o određivanju mjere opreza koja se sastoji od zabrane približavanja, uspostavljanja i održavanja veze s oštećenom na udaljenosti manjoj od 50 metara u trajanju od 8 dana. Uz pratnju policijskih službenika, 70-godišnjak je odvezen kući gdje je uzeo svoje stvari i napustio obiteljsku kuću. Protiv 70-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji te posebno izvješće nadležom državnom odvjetništvu. Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježene su i dvije prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta, u Vukovaru i na autocesti Zagreb-Lipovac.

Iz policije izdvajaju postupanje prema 57-godišnjem vozaču osobnog automobila osječkih registracijskih oznaka koji je sinoć u Boboti zatečen kako upravlja motornim vozilom pod utjecajem alkohola, s čak 3,18 promila alkohola u krvi.

Zbog sprječavanja nastavka činjenja prekršaja, 57-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju Policijske postaje Vukovar do prestanka djelovanja opojnog sredstva.