7 C
Vinkovci
Četvrtak, 1. prosinca 2022.

Vozio s tri promila alkohola u krvi

Više od autora

- vl promo-


Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

Tijekom vikenda, od 13. do 15. studenog, izvješćuju iz PU vukovarsko-srijemske, evidentirane su četiri prometne nesreće, od čega jedna prometna nesreća u kojoj su dvije osobe lakše ozlijeđene i tri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta. “U ulici Priljevo u Vukovaru u subotu je u prijepodnevnim satima, zbog nepropisnog kretanja vozilom kolnikom, 60-godišnja vozačica izgubila nadzor nad osobnim automobilom pri čemu je vozilom sletjela s kolnika. U prometnoj nesreći vozačica i 67-godišnja putnica lakše su ozlijeđene”, javljaju iz policije. Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se i u Mohovu, Vrbanji i na graničnom prijelazu Tovarnik, a tijekom vikenda policijski službenici zatekli su 15 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu.

Najveća koncentracija je zabilježena kod 29-godišnjeg vozača osobnog automobila s prisutnošću alkohola 3,00 g/kg alkohola u organizmu, koji je smješten u posebne službene prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstava.

Stacionarne kamere za nadzor cestovnog prometa zabilježile su 33 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila. Policija, ističu, nastavlja provoditi pojačani nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno