Tijekom protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske zabilježene su četiri prometne nesreće, od čega tri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta, te prometna nesreća u kojoj su dvije osobe lakše ozlijeđene. Treba naglasiti da policijski službenici nastavljaju s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, odnosno alkoholiziranost vozača, vožnju nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisnu uporabu mobitela.

Tako su tijekom proteklog tjedna policijski službenici prometne policije Vinkovci utvrdili čak 235 prekršaja, od čega izdvajaju 17 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, gdje je najveća izmjerena koncentracija alkohola iznosila 2,89 g/kg, 83 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća izmjerena prekoračena brzina bila je 238 km/h, 21 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa i 31 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela.

“Policijski službenici smjestili su sedam vozača u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva alkohola, te po otriježnjenju proveli četiri žurna prekršajna postupka pred Općinskim sudom u Vinkovcima. Izdvojili bio da je vozač-recidivist koji je upravljao neregistriranim i neosiguranim traktorom, prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom, pod utjecajem alkohola (2,89 g/kg) proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 28.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima F kategorije u trajanju od 6 mjeseci. Također, prilikom nadzora prometa zatečen je vozač-recidivist koji je upravljao osobnim automobilom vukovarskih registracijskih oznaka, kojem je izmjerena prisutnost alkohola u organizmu od 0,60 g/kg, a daljnjim nadzorom je utvrđeno da mu je vozačka dozvola oduzeta te da kod sebe nije imao javnu ispravu. Priveden je na sud gdje je nakon provedenog žurnog prekršajnog postupka proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u maksimalnom iznosu od 23.200 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 24 mjeseca”, ističu u policiji.

S obzirom na navedeno, pozivaju sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa te da poštuju prometne propise, jer tragedija se može dogoditi u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život.