Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske izvješćuju da su tijekom vikenda, u vremenu od 22 sata 23. travnja do 22 sata 26. travnja, zaprimili jednu dojavu o kršenju mjere samoizolacije te izvršenom provjerom utvrdili kršenje samoizolacije, o čemu je izviješten državni inspektorat. Do sada su zaprimili 207 dojava i utvrdili kršenje mjera samoizolacije u 64 navrata. Na području PU vukovarsko-srijemske tijekom proteklog vikenda evidentirano je i devet kaznenih djela od kojih izdvajaju kazneno djelo prijetnje i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari te jedno kazneno djelo krađe.

Naime, policijski službenici Postaje granične policije Županja podnijeli su kaznenu prijavu zbog prijetnje i nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari protiv 74-godišnjaka iz Štitara koji je 25. travnja u prijepodnevnim satima u Županji, zbog ranije narušenih međuljudskih odnosa, prijetio 19-godišnjakinji iz Županje, koja se nalazila u obiteljskoj kući u Županji. Temeljem naloga Županijskog suda u Vukovaru obavljena je pretraga doma i drugih prostorija 74-godišnjaka kojom je pronađena puška koju je 74-godišnjak bez odobrenja preradio odrezavši odnosno skrativši cijev puške.

Shodno tome, takva puška pripada oružju kategorije A koje je zabranjeno temeljem Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je 26. travnja, uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave. Nadalje, u poslijepodnevnim satima 24. travnja u Iloku, provaljeno je u vikendicu 68-godišnjaka iz Iloka iz koje je otuđeno nekoliko boca alkoholnog pića. Slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirane su i četiri prometne nesreće, od čega tri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta, u Vukovaru, Vinkovcima i Mirkovcima, te prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala.

Obavljenim očevidom prometne nesreće 24. travnja u Privlaci, u kojoj je smrtno stradao 22-godišnji vozač iz Privlake, utvrđeno je kako je uzrok prometne nesreće vožnja neprilagođena osobinama ceste, zavoj ulijevo na makadamskoj cesti, uslijed čega se osobni automobil zanio i sletio u cestovni kanal, a potom udario u betonski stup električnih vodova.

Vozač je vozilom hitne medicinske pomoći prevezen u OŽB Vinkovci gdje je od težine ozljeda preminuo.