Veliko međunarodno natjecanje u plivanju održano je jučer u Novom Sadu pod nazivom Poletarac 2019. uz sudjelovanje 3 hrvatska kluba, dva slovenska i 19 srpskih klubova s ukupno 495 natjecatelja. Vinkovački plivački klub je pod vodstvom trenera Josipa Gajčevića i Zvonimira Pintera bio među najbrojnijim gostima s čak 33 predstavnika. Osim što na najbolji mogući način konstantno veliki odaziv djece na ovakva natjecanja promovira vinkovačko plivanje, i ovaj put ostvareni su i izvrsni rezultati. U jakoj konkurenciji VPK-ovci su osvojili 8 medalja u raznim uzrasnim kategorijama te izborili 5 novih normi za Prvenstvo Hrvatske.

Nika Brdar osvojila je zlato i srebro, Una Videković srebro i broncu, Tomo Petrinić srebro i broncu, Luka Gugić srebro te Jurica Dragun broncu.
Nove norme za Prvenstvo Hrvatske za dobne skupine isplivali su Brigita Vidinović na 50 leptir te Jan Rakijašić na 100 m prsno i 100 m leptir.
Dodatne dvije B norme za kadetsko Prvenstvo Hrvatske isplivali su Ivor Rakijašić i Jurica Dragun.

Ostali plivači i plivačice su isplivali odlične utrke te iza VPK čestitaju svima uz poruku kako se vesele novom druženju.