12 C
Vinkovci
Nedjelja, 21. travnja 2024.

Vrhunski soul za svjetsko tržište u vidu Soul Shadowsa i singla Invisible

Više od autora

- vl promo-

m_soul-shadows_invisible_single_ST

‘Invisible govori o osjećaju koji imaš kad osoba u koju si zaljubljen ne reagira na tvoje osjećaje i privrženost prema njemu ili njoj. U tom slučaju čovjek se uistinu može osjećati da su njegova duša i ljubav nevidljivi.’

Tako o najnovijem singlu grupe Soul Shadows ‘Invisible’, koji je od sad dostupan svim ljubiteljima dobrog soula, govori frontmen benda Mirza Tetarić, obožavatelj Stevieja Wondera i muzičar koji je od javnosti godinama krio svoje autorsko soul bogatstvo. Na sreću mnogih ljubitelja soula, u posljednjih godinu dana sve se pokrenulo pa je prije ovog singla objavljen i hvaljeni singl ‘Day by Day’.

Najnoviji singl i spot Soul Shadowsa koji je objavljen za label Menart bit će predstavljen i u SAD-u, gdje će ga u nedjelju objaviti vodeći američki portal za soul glazbu – Soultracks.com.


Spot za pjesmu ‘Invisible’ ima posebnu estetiku, a Mirzina transformacija od nevidljivog u vidljivo idealno odgovara trenutku u kojem tražimo toplinu, možda i zagrljaj koji je sasvim neizvjestan. Režirao ga je Luka Cerovina, pogledajte ga kad pronađete trenutak samo za sebe i uživajte. Vjerujemo da će vas proći trnci čak i ako niste ljubitelji soula.

‘Kad smo počeli raditi spot za pjesmu Invisible htjeli smo napraviti dojmljivu, a jednostavnu ideju. Sam tekst je prilično slikovit, tako da nas je već sama pjesma navodila i na vizualno rješenje. Ideja je bila da to bude nešto što je do sada u video spotovima bilo rijetko ili gotovo nikada napravljeno i viđeno, a da se istovremeno poprati i priča koju Soul Shadows kao urbano pleme predstavlja’, rekao je frontmen i autor glazbe Mirza Tetarić koji je pjesmu napisao u suradnji s Markom Grupkovićem, dok je aranžman napravio zajedno s Ognjenom Sremcem.

Inače, Soul Shadows grupa je, ili kako se oni vole nazivati, tribe koji je osim domaćoj i američkoj, poznat i europskoj publici. Nerijetko nastupaju u legendarnom amsterdamskom klubu Bourbon Street, a poznati talijanski pjevač Mario Biondi imao je priliku slušati ih uživo u Dubrovniku prošle godine. Tom prigodom izjavio je da nešto  ovako dobro nije čuo još od pojave Brand New Heaviesa.

SOUL SHADOWS: INVISIBLE [2016]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno