25 C
Vinkovci
Srijeda, 6. srpnja 2022.

Vrhunski sportaši na dragovoljnom vojnom osposobljavanju

Više od autora

- vl promo-

Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

U Središtu za temeljnu obuku Zapovjedništvu za doktrinu „Fran Krsto Frankopan“ Hrvatske kopnene vojske u vojarni “123. brigade HV” u Požegi danas je započela obuka 6. naraštaja vrhunskih sportaša na dragovoljnom vojnom osposobljavanju, izvjestilo je Ministarstvo obrane Republike Hrvatske.

Služenje je započelo prihvatom i potpisivanjem ugovora s MORH-om o dragovoljnom vojnom osposobljavanju, a u ovom naraštaju prihvaćeno je 11 ročnika, od čega devet ročnika i dvije ročnice. U ovom je uputnom roku vrhunskim sportašima za ugovornu pričuvu Hrvatske vojske zastupljeno sedam sportova, i to taekwondo, hrvanje, gimnastika, boks, judo, karate i streljaštvo.

Vrhunski sportaši prvi dio obuke provest će u vojarni „123. brigade HV-a“ u Požegi, a preostali u matičnim savezima i klubovima. Po uspješnom odsluženju dragovoljnog vojnog osposobljavanja, vrhunski sportaši i sportašice će s Ministarstvom obrane potpisati ugovor o ugovornoj pričuvi.

Ministarstvo obrane RH s vrhunskim sportašima sklapa ugovor o službi u pričuvnom sastavu OSRH na prijedlog Hrvatskog olimpijskog odbora, a temeljem Sporazuma o suradnji, unapređenju i razvoju sporta u Republici Hrvatskoj.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno