26 C
Vinkovci
Nedjelja, 14. kolovoza 2022.

Vrijedni volonteri Eohippusa

Više od autora

- vl promo-

Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

U Konjičkom klubu Eohippus jučer je održana volonterska radionica za nove potencijalne volontere. Na radionicu su se odazvale djevojke koje su izrazile želju volontirati upravo u ovom klubu, a, kroz radionicu, djevojke su upoznate sa Zakonom o volonterstvu, volonterskim pozicijama, osnovama konjogojstva i samim radom i aktivnostima u klubu.

“Nakon teoretskog dijela, polaznice su upoznale naše konje, te su neke po prvi puta ostvarile blizak kontakt s tim životinjama. Upravo kroz taj prvi kontakt se vidi hoće li se volonter snaći u aktivnostima pored konja ili ne. Ove radionice su vrlo značajne za sam odgoj i obrazovanje volontera, jer često puta potencijalni volonteri dolaze u klub neznajući što je to volonterizam, svoja prava, ali i obaveze, što bi trebali raditi, kao i sam sustav nagrađivanja. Klub je samo u prošloj godini brojao 36 volontera sa 3876 volonterskih sati, a kroz sve godine djelovanja kluba volontiralo je preko 120 volontera s ukupnih 13.461 sati. Ove brojke govore koliko su volonteri značajni u našem radu, jer ja uvijek govorim, da nema volontera, ne bi bilo niti kluba”, ističe voditeljica u klubu Marijana Ač-Rapčan.

Napominje da imaju i odlične odnose s vinkovačkom Gimnazijom i Zdravstveno-veterinarskom školom dr. Andrije Štampara. “Ove škole uključuju svoje učenike u naš program za razvoj volonterizma. Tako trenutno i provodimo projekt “ProŠIRI Vidike” financiran od Europskog socijalnog fonda, gdje smo partneri sa udrugom “Pegaz” iz Rijeke i Konjičkim klubom “Kolan” iz Šibenika, u kojem prije svega razvijamo volonterizam kod mladih srednjoškolaca”, pojašnjava Marijana Ač-Rapčan. Ova radionica bila je i odličan uvod u novu klupsku sezonu, koja službeno počinje 01. travnja.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno