24 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 4. srpnja 2022.

Vrtić Bambi bit će najmodernija zgrada u općini Andrijaševci

Više od autora

- vl promo-

Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

U općini Andrijaševci danas je potpisan je ugovor između Općine i vinkovačke tvrtke Watmont, izvođača radova na projektu „Rekonstrukcija (dogradnja) dječjeg vrtića”.

Ugovor koji su potpisali načelnik općine Andrijaševci Ante Rajković i Stjepan Maslov, vlasnik Watmonta, odnosi se na projekt za koji je osigurana bespovratna potpora od 7,5 milijuna kuna preko Agencije za plaćanje u poljoprivredi. Riječ je o Mjeri 7.4.1. Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“.

„Ovo je jedna od onih dobrih vijesti u ova teška vremena. Krećemo s radovima na dječjem vrtiću. Naime, pokazala se potreba za dodatnim kapacitetom, trebao nam je prostor za još dvije odgojne skupine. Krenuli smo u izradu projektne dokumentacije, odobrena su nam sredstva, na natječaju smo dobili najpovoljnijeg izvođača i evo sada se pristupa izvođenju radova. Riječ je o vrlo vrijednom projektu s iznosom od 6,6 milijuna kuna s PDV-om samo za izgradnju i još oko 1,2 milijuna kuna za opremanje. Nadam se kako ćemo kroz sedam, osam mjeseci imati dovršenu i potpuno opremljenu najmoderniju zgradu u općini”, istaknuo je načelnik Ante Rajković.

Projektom je predviđena rekonstrukcija i dogradnja postojećeg objekta te uređenje dvorišta s dječjim igralištem i otvorenim bazenom za polaznike dječjeg vrtića. Za tvrtku Watmont ovo je peti vrtić na kojemu će raditi.

„Izabrani smo kao najpovoljniji ponuđač, potpisali smo ugovor i sada možemo krenuti s radovima. Drago mi je što smo dobili ovaj posao jer do sada nismo još imali prilike raditi na području općine Andrijaševci. Rok za završetak radova je 210 dana od uvođenja u posao i mi ćemo to napraviti u tom roku. Kao i svi građevinski radovi i ovaj je posao zahtijevan, ali uz dobru organizaciju i dobro isplaniranu dinamiku posao ide”, istaknuo je Stjepan Maslov.

Početak radova u Dječjem vrtiću Bambi dočekan je s veseljem. Bit će potrebno malo strpljenja, ali plan za rad u prilagođen uvjetima već je napravljen.

„Ovo je za nas izuzetno radostan dan jer potrebe su jako velike i dodatni broj mjesta više je nego nužan jer nam je ostalo djece za upis za čitavu jednu skupinu. Trenutačno imamo upisano 64 djece u redovan program s tim da mi imamo i poslijepodnevni rad u koji je uključeno oko 20 djece. Vezano za organizaciju posla dok budu trajali radovi od Ministarstva smo zatražili suglasnost za privremeno iseljenje. Imamo zgradu do nas koja će udovoljiti svim standardima i uvjetima i gdje možemo provoditi sve naše programe i dočekati završetak radova”, istaknula je ravnateljica Svjetlana Draženović.

Unazad nekoliko godina, podsjetimo, u općini Andrijaševci učinjen je niz pozitivnih iskoraka na području predškolskoga odgoja. Nakon dugo godina djelovanja samo igraonice, prije dvije godine otvoren je vrtić „Bambi”. Ove godine počela je provedba projekta „Vrtić i obitelj prijatelji”, a sada kreće i projekt rekonstrukcije i dogradnje vrtića. Projekt „Vrtić i obitelj prijatelji”, koji je počeo 18. siječnja ove godine, a završava 8. rujna 2023. godine, omogućio je poslijepodnevni boravak djece u vrtiću. Projekt je vrijedan bespovratnih 1.043.680,26 kn od čega je iz državnog proračuna 15%, a iz Europskog socijalnog fonda 85% sredstava.

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno