12 C
Vinkovci
Petak, 14. lipnja 2024.

Vrtić „Naša radost” bit će jedan od najmodernijih

Više od autora

- vl promo-

Grad Vinkovci i Agencija za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA, u suradnji s ustanovom Dječji vrtić Vinkovci provodi projekt „Dogradnje i opremanja područnog dječjeg vrtića „Naša radost“ u gradu Vinkovci“ ( NPOO.C3.1.R1-I1.01.0093). Projekt se sufinancira iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO) 2021.-2026. Cilj projekta je osigurati infrastrukturne i materijalne kapacitete za povećanje dostupnosti ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u Vinkovcima.

„Vrtić je započeo s radom sedamdesetih godina, s dvije mješovite odgojne skupine. Tadašnji kapacitet je bio oko 40 djece. Tijekom Domovinskog rata vrtić je devastiran i većinskim dijelom porušen, što je rezultiralo kratkim prekidom rada vrtića. Nakon rata je obnovljen i kontinuirano radi. S obzirom na pojačanu potrebu za smještajem djece u vrtić, bilo je potrebno razmotriti nadogradnju postojećeg objekta. Tako se prišlo planiranju i projektiranju dogradnje vrtića i kroz projekt će biti osiguran prostor za još tri odgojne skupine i to dvije vrtićke i jedna jaslička. Tako bi se osigurao prostor za oko 80 djece, ovisno o dobi djeteta”, riječi su ravnateljice Suzane Zidar.


U tijeku je postupak ishođenja građevinske dozvole, a očekivan početak radova je u prvom kvartalu 2024. godine. Prema idejnom projektu očekuje se dogradnja prostorija namijenjenih za boravak djece i sve ono što je potrebno za funkcioniranje objekta prema pedagoškim standardima. „Ovo je velik iskorak u modernizaciji vrtića. Prostorije će biti opremljene novim namještajem, što će rezultirati poboljšanim materijalnim uvjetima za boravak djece u vrtićima”, zaključuje ravnateljica.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno