18 C
Vinkovci
Subota, 25. lipnja 2022.

VSŽ: Iz županijskog proračuna za školske obroke 1,5 milijuna kuna

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr
Na području Vukovarsko-srijemske županije provodi se projekt Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva „Užina za sve V“, s ciljem da sva djeca koja žive na rubu siromaštva imaju makar jedan obrok dnevno u školi.
Projekt “Užina za sve V”, financira se iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije, a njime se osigurava besplatna prehrana u školskoj godini 2020./21. za onu djecu čiji roditelji to ne mogu omogućiti iz vlastitih sredstava. Svrha ovog projekta je smanjenje siromaštva i socijalne nejednakosti kod djece osnovnoškolske dobi.
Projektom su obuhvaćeni ugroženi učenici 23 osnovne škole na području županije. Ukupna vrijednost projekta je 989.576,33 kuna.
Vukovarsko-srijemska županija iz vlastitog proračuna financira prehranu učenicima koji nisu mogli biti obuhvaćeni projektom „Užina za sve V“ u iznosu od 1.500.000,00 kuna u školskoj godini 2020./21. Obuhvaćeno je 14 škola kojima je Županija osnivač, a ukupni broj učenika koji primaju obrok u školama je 2.139 učenika.
Potpisivanje ugovora s ovih 14 osnovnih škola najavljeno je za ponedjeljak, 1. veljače, u Vinkovcima. S ravnateljima osnovnih škola ugovore će potpisati župan Božo Galić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno