Foto: OŠ Dragutina Tadijanovića u Vukovaru
U organizaciji Osnovne škole Dragutina Tadijanovića u Vukovaru, održan je 11. Sat povijesti  na temu „Mir nebu nad Hrvatskom: 25. godina od Oluje“.
Video vezom spojilo se 12 škola diljem Hrvatske, od Vukovara do Dubrovnika. Cilj je bio da se, koristeći Carnetovu potporu, edukativnim i kreativnim satom povijesti međusobno povežu osnovnoškolci iz cijele Hrvatske učeći o Domovinskom ratu i herojima koji su se borili za hrvatsku domovinu.
“Ovom smo temom željeli podsjetiti na hrabrost,  sebedarje i ljubav hrvatskih branitelja kojoj su bili preduvjeti za slobodu koju danas živimo. U ozračju ovakvog zajedništva, ove godine se želimo prisjetiti na 2012. godinu kada smo u istom takvom radosnom zajedništvu na satu povijesti s ponosom primili vijest o oslobađajućoj presudi naših generala: Ivana Čermaka, Mladena Markača i Ante Gotovine. Ove smo godine imali osobitu čast što nam je sugovornik bio general Ante Kotromanović, koji je i sam sudionik vojno – redarstvene operacije Oluja, a koji je vodio dijalog s učenikom Karlom Fuchsom iz OŠ Izidora Kršnjavog iz Zagreba. U tom smo razgovoru doista puno naučili: kako je operacija Oluja tekla, zašto je ona u tom trenutku bila nužna i što je Oluja značila za oslobođenje Hrvatske”, istaknula je Lidija Miletić, ravnateljica OŠ Dragitina Tadijanovića Lidija Miletić.