Vukovarci dobili modernu atletsku stazu za sportaše i rekreativce

0
310
Foto: Grad Vukovar
- Reklama -

Atletska staza u sklopu nogometnog stadiona u središtu Vukovara dobila je svoj konačni izgled i namjenu te je sada dostupna na korist svim rekreativcima, građanima Vukovara te svim posjetiteljima, objavio je Grad Vukovar.

Time je završena prva etapa rekonstrukcije stadiona u središtu Vukovara kojom je grad dobio sadržaj koji Vukovar do sada nije imao, a nova tartan atletska staza sačinjena je od gumene podne obloge koja jamči maksimalnu udobnost i najveće performanse.

“Svi građani koji, na naše zadovoljstvo, u svrhu rekreacije u velikoj mjeri koriste šetnicu uz Dunav i Vuku, ili Park-šumu Adicu, sada mogu koristiti i dodatni sadržaj za koji smo sigurni kako će ga znati prepoznati i koristiti na odgovarajući i odgovoran način”, istaknuo je u prigodi završetka radova na postavljanju staze gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Postavljanje staze projekt je vrijedan 5,5 milijuna kuna, a posao je obavila talijanska tvrtka Mondo u suradnji s Hrvatskim atletskim savezom. Sada je u tijeku i certificiranje staze koje će omogućiti održavanje domaćih i međunarodnih natjecanja.

Iduće godine slijedi druga i završna etapša radova na stadionu koja uključuje uređenje nogometnog terena, rušenje postojećih objekata i izgradnju nove tribine sa svlačionicama, izgradnju parkirnih mjesta, rušenje postojeće i izgradnju nove ograde stadiona te hortikulturno uređenje cijeloga kompleksa. Sredstva za drugu etapu planirana su u proračunu Grada Vukovara za 2020. godinu te dijelom iz EU fondova.