5 C
Vinkovci
Nedjelja, 3. ožujka 2024.

Vukovarci skupili 200.000 kuna vrijednu pomoć za potresom stradalo područje

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

U sklopu akcije “Vukovar za potresom pogođena područja” Grad Vukovar, tvrtke s područja grada i građani prikupili su i put stradale Sisačko-moslavačke županije danas uputili preko 200.000 kuna vrijednu pomoć, prenosi Hina.
Riječ je o ukupno 30 paleta pomoći, a prikupljanje je organizirano na hitnom interventnom sastanku dan poslije razornog potresa.
“Tada smo se usuglasili o tome kako je dobro da u akciju pomoći idemo svi zajedno kao društvena zajednica i grad te tu pomoć kanaliziramo preko službenih institucije, misleći pritom prvenstveno na Gradsko društvo Crvenog križa Vukovar”, rekao je gradonačelnmik Ivan Penava.
Načelnik Stožera civilne zaštite Grada Vukovara i zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček naglasio je kako je u ovom trenutku najvažnije pokazati ljudskost.
“Prikupili smo upravo ono što je ljudima sada najpotrebnije – osnovne prehrambene namirnice i higijenske potrepštine, kao što su mlijeko, brašno, ulje, sol, dječja hrana, pelene, maramice i drugi trajni proizvodi. Također, dostavit ćemo i 136 električnih grijalica”, naveo je Pavliček.
U prikupljanju donacija sudjelovali su uz Grad Vukovar i gradske tvrtke Tehnostan, Komunalac i Vodovod te tvrtka Borovo, udruge i građani Vukovara, koji su tijekom protekla dva tjedna donosili namirnice u prostorije Gradskog društva Crvenog križa Vukovar.
Tvrtka “Vukovar-šped” organizirala je prijevoz donacija o vlastitom trošku.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno