U organizaciji Hrvatske zajednice županija, Vukovarsko-srijemske županije i Gradskog muzeja Vukovar, 21. siječnja 2020. godine u 11:00 sati u Galeriji Oranžerija Gradskog muzeja Vukovar bit će upriličeno otvorenje izložbe na kojoj će Vukovarsko-srijemska županija ugostiti postav četvrtog kruga foto natječaja „Volim svoju županiju“.

Foto natječaj Hrvatske zajednice županija „Volim svoju županiju“, pokrenut je 2016. godine s ciljem promocije promicanja prirodnih ljepota i kulturne baštine hrvatskih županija te poticanja autora fotografija na razmišljanje o posebnostima svojih županija.

Prve godine provedbe natječaja prijavljeno je šestotinjak fotografija, a prošlogodišnji je odaziv oborio sve rekorde s prijavljenih 3667 radova od gotovo 2000 amatera i profesionalaca.

Sve radove možete vidjeti u galeriji na poveznici: http://www.hrvzz.hr/projekti/volim-svoju-zupaniju.

Iz Vukovarsko-srijemske županije, koja je domaćin ove izložbe, u 2019.godini prijavljeno je 114 fotografija. U moru fantastičnih fotografija, žiri je odabrao one najbolje, koje će predstavljati svaku županiju u sklopu putujuće izložbe.

O izboru najboljih odlučivao je četveročlani stručni žiri na čijem je čelu i ovoga puta bila profesionalna fotografkinja Marija Milin, a uz nju pristigle radove vrednovali su Ivana Gusak Galić iz Osječko-baranjske županije, Kristijan Toplak iz Virovitičko-podravske županije i Karlo Frljužec iz Krapinsko-zagorske županije.

Pozivamo Vas na otvorenje izložbe „Volim svoju županiju“ koju će otvoriti župan Božo Galić, a okupljenima će se obratiti i autor najbolje fotografije iz Vukovarsko-srijemske županije Miroslav Šlafhauzer.